Musorujsag
Élő Eredmények

Szekszárdon tapasztalatszerzésként tekintenek az EK-négyes döntőre

Szekszárdon tapasztalatszerzésként tekintenek az EK-négyes döntőre

MTI
Főként a tapasztalatszerzést emelte ki Djokics Zseljko, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője a női kosárlabda Európa Kupa négyes döntője előtt, amelynek péntektől vasárnapig ad otthont a tolnai megyeszékhely.

Az újvidéki tréner – Rátgéber László mesteredző sógora – csütörtökön elsőként a csapatnál uralkodó felfokozott hangulatról beszélt az MTI-nek.

„Már buborékban vagyunk, tegnap érkeztünk meg a Bodri pincészet szálláshelyeire, ilyen nagy meccsek előtt amúgy is fontos az izoláció. Most már csak a pénteki elődöntőre fókuszálunk, ma délelőtt volt egy megbeszélésünk, délután pedig edzettünk. Amióta március végén megkaptuk a Final Four rendezési jogát, az NB I mellett a klubnál minden erről szól, mindenki ezen dolgozik. De most már alig várom az első mérkőzést, és úgy látom, a lányok is így vannak vele” – fejtette ki a tréner, aki 2016 februárja óta irányítja a tolnai együttest.

A 44 éves szakember elmondta, hogy Szabó Fannit leszámítva mindenki egészséges, ez pedig azért is fontos, mert sok kosaras számára történelmi eseménynek számít az EK végjátéka.

„Sok fiatal van a keretben, az alapemberek közül Studer Ági csak 22, Gereben Livi és a szlovén Zala Friskovec 21 éves. Számukra ez a torna nagyon nagy tapasztalat lesz a pályafutásukban” – fejtette ki Djokics Zseljko, majd rátért az elődöntős ellenfélre, az olasz Veneziára.

„Remek csapatról van szó, még csak egyszer kaptak ki ebben a szezonban. Sokat futnak, sok átmeneti játékot játszanak, de remélem, hogy mi fogjuk kontrollálni a ritmust. Ami az elvárásaimat illeti, ezen a Final Fouron sok olyan játékos lép pályára, aki szerepelt már az Euroligában vagy a WNBA-ben. Nálunk nincs sok ilyen kosaras, számunkra ez tapasztalatszerzés lesz. De ettől függetlenül úgy megyünk neki ennek a tornának, hogy meg akarjuk nyerni a Final Fourt” – jelentette ki a szekszárdi edző.

Az EK-ban legutóbb 2005-ben rendeztek négyes döntőt – azóta oda-visszavágós rendszerű volt a finálé -, de a koronavírus-járvány miatt az idén ismét négyes tornára kerül sor a résztvevők egészsége és biztonsága érdekében.

Az NB I döntőjébe jutott Szekszárd ellenfele pénteken az olasz Venezia lesz az elődöntőben, a másik ágon a francia Carolo Basket és a spanyol Valencia találkozik.

A négyes döntő programja:
péntek, elődöntő:
Atomerőmű KSC Szekszárd-Venezia (olasz) 17.00
Carolo Basket (francia)-Valencia (spanyol) 20.00

vasárnap, helyosztók:
bronzmérkőzés 16.30
döntő 19.30

További tartalmak