Musorujsag
Élő Eredmények

A Phoenix Suns nyerte az NBA-döntő első meccsét

A Phoenix Suns nyerte az NBA-döntő első meccsét

MTI
A Phoenix Suns 118-105-re nyert otthon a Milwaukee Bucks ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének első felvonásán.

A hazaiak legjobbja a veterán Chris Paul volt 32 ponttal és 9 gólpasszal, ő lett a harmadik játékos az NBA történetében, Kareem Abdul-Jabbar és Tim Duncan után, aki 36. életévének betöltését követően legalább 30 pontot szerzett a nagydöntőben.

A vendégeknél pályára lépett a kétszeres MVP Jannisz Antetokunmpo, aki az elődöntőben komolynak tűnő térdsérülést szenvedett. A görög klasszis végül 20 ponttal és 17 lepattanóval fejezte be az összecsapást.

A Phoenix – amely két évvel ezelőtt még a nyugati konferencia leggyengébb csapata volt – története első bajnoki sikerére hajt és 1993 óta először játszik nagydöntőt. Az 1971-ben bajnok Bucks 1974 után harmadszor finalista.

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
Phoenix Suns-Milwaukee Bucks 118-105

Borítókép: epa09327604 Phoenix Suns guard Chris Paul (R) is guarded by Milwaukee Bucks center Brook Lopez (L) in the first quarter of game one of the 2021 NBA Finals basketball playoff series between the Milwaukee Bucks and the Phoenix Suns at Phoenix Suns Arena in Phoenix, Arizona, USA, 06 July 2021. EPA/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT

További tartalmak