Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga Ádám: A Barcelona nem akart engem, a Realnál viszont óriási szeretettel fogadtak

Hanga Ádám: A Barcelona nem akart engem, a Realnál viszont óriási szeretettel fogadtak

m4sport.hu | Pollák Márton
A magyar válogatott kosárlabdázó a Kossuth Rádió munkatársának elmondta, a szóbeszéd ellenére nem az ő döntése volt, hogy távozik a katalánoktól, a Barcelona nem számolt vele, míg a Real Madridnál még az igazgató is a nyakába ugrott, a szerződése pedig egyértelműen arról árulkodik, új klubja nagyon bízik benne.

A teljes interjút a lejátszóra kattintva hallgathatja meg:

A 32 éves magyar kosaras reméli, hogy a Barcelona drukkerei nem felejtik el azt a négyévnyi munkát, amit a Barcelonánál letett az asztalra és nem ellenségként tekintenek majd rá, amire már csak azért sincs okuk, mert nem ő akart távozni a katalánoktól.

„A klubváltásommal kapcsolatban kaptam pozitív és negatív üzeneteket is, utóbbiak közé tartoztak azok, melyek azt firtatták, hogy a több pénz miatt, az én döntésemből fakadóan igazoltam a Real Madridba. De a Barcelona volt az, amely engem nem akart. Az idény végén, a bajnokság megnyerése után 3-4 nappal megkeresett a csapat, ahol lehetett sejteni, hogy valami lesz. Azt hittük, le akarnak venni a fizetésemből, valamit hozzá szeretnének nyúlni a szerződésemhez, de mint később kiderült, nem erről volt szó, egyszerűen közölték velem és az ügynökeimmel, hogy a következő szezontól nem számolnak velem. Innentől keresnünk kellett egy másik csapatot. Óriás szerencse és megtiszteltetés számomra, hogy a Real Madrid gondolt rám, hogy számolna velem. És nemcsak, hogy számolnak velem, de elképesztő, nagyon pozitív volt a fogadtatásom is.”

„Amikor megérkeztem a repülőtérre az orvosi vizsgálat miatt, az igazgató a nyakamba borult és azt mondta, hogy »na végre, hogy itt vagy, már öt éve itt kéne játszanod«. A Barcelonából szerettem volna visszavonulni, de ez nem adatott meg. Ettől függetlenül szomorkodásra nincs okom, mert ez a szerződés, amit a Realtól kaptam, ez az, amiben az elmúlt évek munkája mind benne van, annak a gyümölcse érett be. Hatalmas visszaigazolás, hogy egy Real Madrid 32 évesen, három térdműtétet követően kettő plusz egyéves szerződést köt velem. Továbbá nem utolsó szempont, hogy egy olyan klubban fogok játszani, amelyik akar engem. Ez minden területen, így munkahelyi vagy akár párkapcsolati téren is fontos, tehát ez egy jó érzés. Nagyon szerencsésnek érzem magam és nagyon izgatott vagyok a következő szezon miatt.”

Borítókép: realmadrid.com

További tartalmak