Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga: Amikor kirúgtak a Barcától, bárhova aláírhattam

Hanga: Amikor kirúgtak a Barcától, bárhova aláírhattam

m4sport.hu/Mundo Deportivo | Romao André
Hanga Ádám négy évig volt a Barcelona játékosa, nyáron viszont az örök rivális Real Madridhoz igazolt. A magyar válogatott kosaras a spanyol DAZN tévének nyilatkozott érzéseiről a klubváltással kapcsolatban.

Hanga Ádám a nyár folyamán szerződött a Real Madridhoz, miután négy szezonon keresztül szolgálta az ősi rivális Barcelonát. A magyar válogatott bedobó nem érez bűntudatot amiatt, hogy végül pont a madridi csapathoz szerződött, miután a Barcelona vezetősége döntött úgy, hogy felbontja szerződését, így szabadon igazolhatóvá vált.

“Végül úgy döntöttem, hogy a Real Madridhoz szerződöm. Amikor kirúgtak a Barcától, már az én döntésem volt, hogy melyik csapathoz megyek” – magyarázta Hanga a DAZN-nak adott interjúban.

A 32 éves kosárlabdázó arról is beszélt, hogy elképzelése sincs arról, hogy milyen fogadtatásban lesz része a katalánok csarnokában, amikor ellenfélként, Real-játékosként tér vissza, a lelkiismerete mindenesetre tiszta. A madridi csapat december 10-én lesz először a Barca vendége Hanga eligazolása óta, nem a bajnokságban, hanem az Euroligában.

“Nem tudom, hogyan fogadnak majd a Palauban. Nem követtem el semmi rosszat. Az évek alatt, amíg a Barcelona játékosa voltam, megpróbáltam a lehető legjobbamat nyújtani, a lehető legprofibb hozzáállást mutatni” – nyilatkozta a Real magyar légiósa.

A 200 centiméteres kosaras azt is elmesélte, hogy elégedett a Real Madriddal kötött szerződésével illetve a csapatban betöltött szerepével.

“Minden edző más. Pablo Laso szabadabban enged játszani a pályán. Saras Jasikevicius sokkal szigorúbb felfogású tréner, azt kell csinálnod, amit mond neked. Pablo Laso kezei alatt kicsit jobban kibontakoztathatod a tehetséged. Ezt egy kicsit jobban élvezem, ugyanakkor ezt meg is kell szoknom, mert néha azt éreztem, hogy már meg is feledkeztem arról, mennyire is voltam tehetséges. Lefoglalt a védekezés, a letámadás, de amikor mi támadtunk, szinte semmit nem használtam abból, ami igazán bennem van” – vallotta Hanga.

Borítókép: Hanga Ádám öröme, miután megnyerte a Real Madriddal a spanyol kosárlabda szuperkupát (EPA/Ramon de la Rocha)

További tartalmak