Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszabbításos sikerrel főtáblára jutott a Szekszárd a női kosárlabda Euroligában

Hosszabbításos sikerrel főtáblára jutott a Szekszárd a női kosárlabda Euroligában

MTI
Az Atomerőmű KSC Szekszárd hosszabbítás után 63-56-ra legyőzte a házigazda Sepsi-SIC együttesét szerdán a női kosárlabda Euroliga sepsiszentgyörgyi selejtezőtornáján, ezzel feljutott a főtáblára.

A bajnoki ezüstérmes tolnaiak kedden 80-70-re verték a török Kayserit, így második meccsükön annak a tudatában léptek pályára, hogy egy újabb győzelemmel megnyerik a minitornát, és feljutnak a kontinentális elitet felvonultató Euroliga legjobbjai közé.

Az első negyedben jól védekeztek a hazaiak, és három pontos előnyt harcoltak ki, ám még a nagyszünet előtt sikerült fordítania az Atomerőműnek. A fordulást követően is fej fej mellett haladt a két gárda, majd a harmadik negyed hajrájában 43-37-re ellépett az egyre jobban védekező Szekszárd. A záró felvonásra összeszedte magát a Sepsi, fordított. Az utolsó percek több fordulatot hoztak, az utolsó kosár a hazaiké volt, így 54-54-gyel zárult az alapjátékidő. A hosszabbításban Studer Ágnes remekelt, öt pontot szórt, és ezzel ő volt a nyerőember.

A Szekszárd legjobbja a magyar válogatott Goree Cyesha lett 15 ponttal.
A szekszárdiak 2017-ben és 2018-ban nem jutottak tovább az Euroliga-selejtezőből, az akkori csapatból Bálint Réka, Studer Ágnes és Gereben Lívia volt ott ezúttal is Djokics Zseljko vezetőedző keretében.

A selejtezőtorna győztese az Euroliga főtábláján, a második és a harmadik helyezett pedig az Európa Kupában folytatja szereplését.

A magyar bajnok Sopron Basket automatikusan az Euroliga 16 csapatos főtábláján szerepel, méghozzá a B csoportban. A Szekszárd az A jelű nyolcasba kerül a címvédő Jekatyerinburg, a szintén orosz MBA Moszkva, a francia Montpellier, az olasz Venezia, a lett Riga, a cseh USK Praha és a spanyol Salamanca mellé.
Legutóbb a 2013/2014-es szezonban képviselte két csapat – a Sopron és a Győr – a magyar színeket az Euroligában.
Az Euroliga csoportköre október 6-án kezdődik.

Eredmény, női Euroliga-selejtező:
 A csoport, 2. forduló:
Atomerőmű KSC Szekszárd-Sepsi SIC (romániai) 63-56 (13-16, 18-14, 12-7, 11-17, 9-2) – hosszabbítás után

Kedden játszották:
Atomerőmű KSC Szekszárd-Kayseri (török) 80-70

Borítókép: Atomerőmű KSC Szekszárd)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek