Musorujsag
Élő Eredmények

Felemás magyar kezdés a női kosárlabda Euroligában

Felemás magyar kezdés a női kosárlabda Euroligában

MTI
A Sopron Basket 68-63-ra győzött a spanyol Girona vendégeként, míg az újonc Szekszárd 80-59-re kikapott Velencében a női kosárlabda Euroliga 2021/2022-es szezonjának a szerdai nyitónapján.

Az NB I-es idényt három győzelemmel kezdő Sopron foghíjas kerettel utazott el Gironába, a spanyolok ellen az eddigi két találkozó alapján 1/1 volt a mérlege. Az Euroligában legutóbb negyedik magyar bajnok nemrég a Tokióban olimpiai bajnok Napheesa Collier helyére a szintén amerikai Sheylani Peddyt szerződtette, aki a szintén WNBA-ben szereplő Briann Januaryval együtt később érkezik meg Magyarországra. Gáspár Dávid vezetőedző gondjait fokozta, hogy Jelena Brooks, Cukor Dalma és Gabby Williams sem egészséges.

A szerdai meccs első negyede még a hazaiaké volt, ám utána megnyugodott a Sopron, és érvényre juttatta a tudásbeli különbséget. A nagyszünet után a Girona agresszívabb játékra kapcsolt, de így is őrizte előnyét a magyar együttes. A záró játékrész derekán egyenlített, majd fordított a nagyot küzdő spanyol csapat, így izgalmas lett a végjáték. Ebben higgadt tudott maradni a Sopron, és végül nagy csatában sikerült idegenben diadalmaskodnia.

A selejtezőből főtáblára jutott szekszárdiak Velencében vívták fennállásuk első Euroliga-mérkőzését. A bajnoki döntős tolnaiak három győzelemmel kezdték az NB I-et, míg az európai második vonalnak számító Európa Kupában legutóbb ezüstérmes olaszok megnyerték eddigi egyetlen meccsüket a ligában. Djokics Zseljko vezetőedző együttese nem védekezett elég hatékonyan, az olaszok közelről és távolról is pontosan céloztak, így fokozatosan húztak el. A második félidőben már jobban tartotta magát az Atomerőmű, de nem volt esélye a felzárkózásra.

Az Euroliga jövő heti második fordulójában a Szekszárd a francia BLMA-t fogadja, míg a Sopron a lengyel Gdyniához látogat.

A kontinentális elitsorozat főtábláján két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek. Az első négy helyezett a rájátszásban (negyeddöntőben) folytatja, az 5-6. helyezett pedig az Európa Kupa negyeddöntőjébe kerül.

Eredmények:
Női Euroliga, 1. forduló:
A csoport:
Venezia (olasz)-Atomerőmű KSC Szekszárd 80-59 (25-17, 22-16, 13-13, 20-13)

B csoport:
Girona (spanyol)-Sopron Basket 63-68 (17-15, 14-23, 19-16, 13-14) 

Borítókép: Facebook/Sopron Basket

További tartalmak