Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Knicks a legértékesebb csapat az NBA-ben, a címvédő csupán a tizenhetedik

A Knicks a legértékesebb csapat az NBA-ben, a címvédő csupán a tizenhetedik

MTI
Továbbra is a New York Knicks az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legértékesebb klubja.

A Forbes című üzleti lap legfrissebb kimutatása szerint a Knicks annak ellenére végzett egymás után hetedik alkalommal a lista élén, hogy 2000 óta mindössze egy rájátszás-párharcot tudott megnyerni, bajnoki címet pedig 1973 óta nem tudott szerezni.

A New York-iak értéke jelenleg 5,8 milliárd dollár (1800 milliárd forint), ami 16 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A lista második helyén a Golden State Warriors (5,6 milliárd dollár), a harmadikon a LeBron Jamest is soraiban tudó Los Angeles Lakers (5,5 milliárd dollár) áll. A negyedik helyezett Chicago Bulls értéke (3,6 milliárd dollár) már jócskán elmarad a dobogósoktól. Érdekesség, hogy a címvédő Milwaukee Bucks (1,9 milliárd dollár) csak 17. a rangsorban.

Mióta a Forbes kimutatást készít a klubokról, ez az első alkalom, hogy három együttes értéke is meghaladta az ötmilliárd dollárt. A franchise-ok átlagosan 13 százalékkal érnek többet, mint egy évvel korábban.

Az NBA új idénye közép-európai idő szerint szerda hajnalban rajtol.

Borítókép: epa09355767 Milwaukee Bucks foreward Giannis Antetokounmpo (R) is called for goaltending as he bats the ball after after Phoenix Suns forward Mikal Bridges (L) shot in the third quarter of game six of the NBA Finals basketball series between the Phoenix Suns and the Milwaukee Bucks at Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, USA, 20 July 2021. The Bucks lead the best-of-seven series 3-2 and can clinch the NBA Finals with a win. EPA/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT

További tartalmak