Musorujsag
Élő Eredmények

Saját csapata tiltotta el az NBA-sztárt, közel félmilliárdos pénzbüntetést is kapott

Saját csapata tiltotta el az NBA-sztárt, közel félmilliárdos pénzbüntetést is kapott

m4sport.hu, MTI
A Philadelphia 76ers kedden egy mérkőzésre eltiltotta egyik legjobb játékosát az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rajtja előtt.

Doc Rivers vezetőedző szerint az ausztrál játékosának, Ben Simmonsnak a magatartása káros volt a csapatra nézve, ezért hazaküldte őt az edzésről és szerdán nem kap lehetőséget az együttes New Orleans-i idénynyitó találkozóján.

„Nem érdekel ez az ember. Azt csinál, amit akar” – mondta csapattársáról Joel Embiid, a Philadelphia legnagyobb sztárja.

Simmons nyáron azt kérte a klubtól, hogy cseréljék el, de ez nem történt meg, emiatt a háromszoros All Star-válogatott játékos kihagyta az edzőtábort és csak vasárnap csatlakozott a kerethez. A keddi tréningről azért kellett távoznia, mert kedvetlenül és érdektelenül gyakorolt.

Simmons szerződéséből még négy év van hátra, amely alatt 147 millió dollár jár neki, azonban a játékos magaviseleti problémái miatt a Sixers 1,4 millió dolláros (körülbelül 435 millió forint) bírságot szabott ki rá. Kihagyta csapata összes előszezon-mérkőzését és október 11-ig az edzéseket sem látogatta.

Borítókép: Ben Simmons zsákol. (Forrás: Facebook - Philadelphia 76ers)

További tartalmak