Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bár negatív a tesztje, mégsem ülhet Ivkovics a kispadra a franciák elleni selejtezőn

Bár negatív a tesztje, mégsem ülhet Ivkovics a kispadra a franciák elleni selejtezőn

m4sport.hu | Romao André
Bár a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányának, Ivkovics Sztojannak negatív lett a legutolsó koronavírus-tesztje, mégsem lehet ott a kispadon az olimpiai döntős franciák elleni világbajnoki-selejtezőn. Ahogyan a portugálok ellen pénteken, ezúttal is Pór Péter irányítja Vojvodáékat.

Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya nem lehetett ott a portugálok ellen végül 81-75-re megnyert világbajnoki-selejtezőn koronavírus fertőzése miatt.

A kapitány legutolsó koronavírus-tesztje negatív lett, ennek ellenére biztos, hogy nem ülhet a kispadra a Franciaország elleni vb-selejtezőn, mert csak hétfőn éjfélkor jár le a karantén kötelezettsége. Ezért újra Pór Péter lesz a csapattal a délután hatkor kezdődő mérkőzésen. Portugáliában jól oldotta meg a feladatot a helyettes edző.

“Pozitív volt a tesztem kilenc nappal ezelőtt, mindent megtettem, a gyógyulás érdekében. Két negatív tesztem van azóta, de a szabályok ilyenek, hisz, ha két negatív tesztem van, csak 10 nap után tudok kijönni. Megpróbáltunk mindent, de sajnos nem lehetek ott a meccsen, hiszen mindenkire vonatkoznak a szabályok, amiket be kell tartani. Azt örömmel mondhatom, hogy a három oltás miatt tünetmentesen zajlott le a betegség, a fertőzés” – nyilatkozta a szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan a betegségéről, illetve arról, hogy miért nem lehet ott a franciák ellen a kispadon.

“Nagyon fontos volt számunkra a portugálok elleni meccs, nem csupán a győzelem miatt, hanem azért is, hogy megmutathattuk, ha van hierarchia, létezik rendszer és jó kiválasztás, akkor sikeresek tudunk lenni. A franciák sokkal jobbak, mint a portugálok, de én bízom abban, hogy egy hasonlóan jó meccset tudunk játszani” – beszélt reményeiről a franciák elleni meccs előtt.

Bár a csapattal személyesen nem lehet karantén kötelezettsége miatt, de nyilván, folyamatosan tartja a kapcsolatot a játékosokkal és segítőivel.

Ez a csapat már tíz éve együtt dolgozik, már a felkészülések előtt összeállítjuk a terveinket, kiváló kollégáimmal együtt. Nyilván, a kollégáimmal szoktam beszélni napközben, meg amikor kell, de meccs közben nem szoktunk telefonálgatni, hisz mindenki tudja a feladatát és el is végzi. Láttuk, hogy Pór Péter és Váradi Kornél kiválóan teljesítettek, ezt láthattuk Portugália ellen is. Semmi nem változik attól, hogy én éppen karanténban vagyok” – ecsetelte, mennyire és milyen módon kapcsolódik be a csapat felkészülésébe a selejtezőkre.

A délután hatkor kezdődő Magyarország-Franciaország vb-selejtezőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak