Musorujsag
Élő Eredmények

„Hősök jönnek-mennek, de a legendák örökké élnek” – szobrot állítottak Kobe Bryant halálának helyszínén

„Hősök jönnek-mennek, de a legendák örökké élnek” – szobrot állítottak Kobe Bryant halálának helyszínén

MTI
Kobe Bryant halálának második évfordulóján felavatták a Los Angeles Lakers legendás kosárlabdázójának és lányának emléket állító szobrot.

A 74 kilogrammos bronz alkotást a kaliforniai Calabasasban ott helyezték el, ahol az NBA-sztár és 13 éves lánya hét másik személlyel együtt életét vesztette egy helikopter-balesetben 2020. január 26-án.

A szobor Bryantet és lányát, Giannát ábrázolja, mindketten kosárlabdás felszerelésben állva egymásra mosolyognak, a talapzaton pedig az áldozatok neve mellett a kosaras egyik leghíresebb mondata áll: „Hősök jönnek-mennek, de a legendák örökké élnek”.

A Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

Borítókép: Calabasas, 2022. január 27. Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok amerikai profi kosárlabdázót és lányát, Giannát ábrázoló szobor az őket ért helikopter-baleset helyszínén, a kaliforniai Calabasasban 2022. január 26-án, a haláluk második évfordulóján. A két évvel ezelőtti balesetben Bryanten és a lányán kívül még 7 másik ember is életét vesztette. MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

További tartalmak