Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Irving-show Orlandóban, kiütéssel győzött a Brooklyn

m4sport.hu/MTI
A Brooklyn Nets 150–108-ra nyert Orlandóban az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján. A csapat irányítója, Kyrie Irving hihetetlen első félidőt produkált, majd karriercsúccsal zárta a mérkőzést.

Magyar idő szerint kedd hajnalban Karl-Anthony Towns 60 pontot dobott a Minnesota Timberwolves színeiben a San Antonio Spurs elleni, 149–139-re megnyert összecsapásán. Arra a kérdésre, hogy mikor eshet legközelebb 60 pont egy meccsen nagyon gyorsan megérkezett a válasz. Egy nappal később ugyanis Kyrie Irving a hátára vette a Brooklyn Netst és győzelemre vezette a csapatot.

A sztárirányító egyelőre csak részben áll csapata rendelkezésére, csupán az idegenbeli meccseken játszhat, New Yorkban nem léphet pályára. A legutóbbi, vasárnapi hazai meccsen 53 pontot szóró Kevin Duranttel együtt ők lettek az első csapattársak, akik egymás utáni találkozókon legalább 50 pontot szereznek.

Irving már az első félidőben történelmet írt Orlandóban, 41 pontot dobott, mielőtt az öltözőbe vonultak a csapatok – ez a második legtöbb pont az első félidőben az elmúlt 25 évben. Ennél többet csak a Los Angeles Lakers legendája, Kobe Bryant szerzett, aki 2003. március 28-án a Washington Wizards ellen 42-őt jegyzett. Kobe akkor 55 ponttal zárta a mérkőzést.

Az olimpiai és világbajnok irányító úgy szerezte 60 pontját, hogy 31 kísérletéből 20 volt sikeres a mezőnyből, 8 hárompontost dobott be 12-ből, 12/13-at büntetőből. Irvingnek ez volt az első meccse március 10-e óta.

Irving idénycsúcsot is beállított, amelyet eddig egyedül tartott az egy nappal korábban szintén 60-ig jutott Karl-Anthony Towns, a februári All Star-gála tripladobó bajnoka. A 60 pont – a 48 pontos első negyeddel együtt – klubcsúcs a Nets számára, a csapat eddigi legtermékenyebbje Deron Williams volt 57 ponttal.

Márciusban 11 nap alatt hetedszer fordult elő, hogy egy kosaras legalább 50 pontot ér el.

Eredmények:
Orlando Magic-Brooklyn Nets 108-150
Indiana Pacers-Memphis Grizzlies 102-135
Miami Heat-Detroit Pistons 105-98
New Orleans Pelicans-Phoenix Suns 115-131

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Angol csapaton már negyedszer, Ronaldón először jutott túl – Diego Simeone a Bajnokok Ligájában
Diego Simeone 2011 óta az Atlético Madrid vezetőedzője. A korábbi sikeres futballista az eltelt több, mint 10 évben mind a hazai, mind a nemzetközi porondon meghatározó topcsapattá formálta együttesét. Kétszer nyert spanyol bajnokságot, Európa-ligát és UEFA-Szuperkupát, ugyanennyi alkalommal bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába is. A legrangosabb kupasorozat trófeáját ugyan még egy alkalommal sem emelhette magasba, a negyeddöntőig már a hatodik alkalommal jutott el, ebből négyszer angol csapatot búcsúztatva. Rekordok és érdekességek Simeone eddigi BL-es edzői pályafutásából.
Külföldi futball