Musorujsag
Élő Eredmények

A Miami már főcsoportdöntős; hetedik meccs dönt a Dallas és a Phoenix között

A Miami már főcsoportdöntős; hetedik meccs dönt a Dallas és a Phoenix között

MTI
A Miami Heat bejutott a Keleti főcsoport fináléjába, miután csütörtökön győzni tudott a Philadelphia 76ers vendégeként, s ezzel 4-2-re megnyerte a párharcot az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

A floridai gárda legjobbja Jimmy Butler, a Philadelphia korábbi játékosa volt, aki 32 ponttal segítette csapatát. A floridaiak három év alatt másodszor kerültek a konferencia fináléjába.

„Máig nem értem, hogy engedhettük el Jimmyt 2019-ben, örülnék, ha még mindig egy csapatban játszanánk” – kesergett az év legjobbja címről épphogy lemaradt Joel Embiid, a szezon mesterlövésze, aki ezúttal csak 20 pontig jutott. A kameruni center a szezon közben érkezett, tízszeres All Star-válogatott James Hardenről is beszélt, az olimpiai és világbajnok messze alulmúlta a várakozásokat.

„Minden szurkolónk a régi, houstoni Hardent várta, de ő már nem az” – „szúrt oda” Embiid a klubtársának, aki ezúttal csak 11 ponttal zárt, és a második félidőben egyáltalán nem szerzett kosarat.

A Sixers tavaly keleti bajnokként szintén csak a második körig jutott, és 2001 óta rendre lemarad a főcsoportdöntőről.

A Heat a keleti fináléban a címvédő Milwaukee és a Boston párharcának a győztesével találkozik, amelyben a Bucks 3-2-re vezet.

A nap másik mérkőzésén a Dallas Mavericks hazai pályán simán legyőzte az alapszakaszgyőztes Phoenix Suns együttesét, így a hetedik meccs dönt majd a párharcban. A texasiak vezére ezúttal is a 23 éves Luka Doncic volt, a szlovén sztár 33 pontot szórt, a negatív szezoncsúcsot jelentő 22 labdát eladó vendégeknél Devin Booker 21-gyel zárt.  A csata vasárnap fejeződik be Phoenixben.

Rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport:
Philadelphia 76ers-Miami Heat 90-99
Továbbjutott: a Miami, 4-2-es összesítéssel.

Nyugati főcsoport:
Dallas Mavericks-Phoenix Suns 113-86
A párharc állása: 3-3.

Borítókép: EPA/RHONA WISE

További tartalmak