Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga Ádám: Remélem, elhozom Magyarországra az Euroliga-serleget

Hanga Ádám: Remélem, elhozom Magyarországra az Euroliga-serleget

m4sport.hu
Továbbra is hinnünk kell a Real-mágiában – nyilatkozta a Barcelona elleni fordítást és az Euroliga-döntőbe jutást követően a Real Madrid kosárlabdacsapatának magyar játékosa, Hanga Ádám.

„Óriási mérkőzést játszottunk csütörtökön a Barcelonával. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Azzal a hittel játszottunk végig, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset. És ez az, amit kiemelnék a csapatról: egy pillanatig nem hittük azt, hogy nem nyerhetünk” – fogalmazott a közmédiának a 33 éves kosaras, kiemelve, a legjobbkor jött a győzelem, hiszen az ezt megelőző öt találkozásukkor a Real mindannyiszor alulmaradt a nagy riválissal szemben.

„Elképesztő érzés, hogy tavaly után idén is ott tudok lenni az Euroliga-döntőben, ráadásul két különböző csapattal. Óriási dolog, nagyon boldog vagyok” – mondta.

Hozzátette, az elődöntőbeli Barca-verésnek akkor lesz igazán értéke, ha a fináléban is győztesen hagyják el a pályát a török Anadolu Efes (lánykori nevén Efes Pilsen) ellen.

„Nagyon más meccset várok ellenük. Teljesen más stílusban játszanak. Míg a Barcelona egy nagyon taktikus és sok játékvariációval rendelkező csapat, addig az Efes játéka az elzárás-leválásra és az egy az egy elleni szituációkra épül, úgyhogy nagyon jó egyéni védekezésre lesz szükségünk. És persze továbbra is hinnünk kell a Real-mágiában, ami nemcsak minket, de a focicsapatot is körül lengi” – utalt Karim Benzemáék három fordítására a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, illetve hogy az elődöntő nagyszünetében még 11 ponttal vezettek a gránátvörös-kékek.

Hanga – aki 14 perc alatt 4 ponttal, 3 lepattanóval és 3 gólpasszal vette ki részét korábbi csapata legyőzéséből – megköszönte a továbbjutás után kapott sok támogató üzenetet és gratulációt, valamint a magyar szurkolók belgrádi buzdítását, és bízik benne, hogy szombaton is örömet tud szerezni nekik.

„Remélem, hogy elhozom Magyarországra az Euroliga-serleget” – zárta sorait.

A magyarok közül eddig egy férfi kosaras sem nyert Euroligát, Hanga előtt Dávid Kornél 2005-ben a spanyol Vitoria színeiben ugyancsak a döntőben maradt alul a Makkabi Tel Avivval szemben Moszkvában.

A szombati program:
a 3. helyért:
Barcelona – Olimpiakosz 16.00

döntő:
Real Madrid – Efes Istanbul 19.00

Borítókép: Real Madrid/Víctor Carretero

További tartalmak