Musorujsag
Élő Eredmények
×

Székely Norbert szerint hasznos portugáliai túrán van túl a női kosárválogatott

Székely Norbert szerint hasznos portugáliai túrán van túl a női kosárválogatott

MTI
Székely Norbert szövetségi kapitány szerint hasznos túrán van túl a magyar női kosárlabda-válogatott, amely a héten három felkészülési mérkőzést vívott Portugáliában.

A nemzeti csapat múlt hétfőn, Székesfehérváron kezdte meg háromhetes összetartását, amelynek közepén egy portugáliai túra is helyet kapott. A Lisszabontól 80 kilométerre fekvő Rio Maiorban szerdán a magyarok 74-70-re kikaptak, másnap 69-63-as győzelemmel visszavágtak, majd pénteken 73-63-ra nyertek.

„Hasznos túrán vagyunk túl, sok információt kaptunk a csapatról – nyilatkozta az MTI-nek a szakvezető. – A legfontosabb, hogy mindig tudtunk alkalmazkodni az új helyzetekhez, többek között arra is jól reagáltunk, hogy több napos késéssel érkeztek meg a csomagjaink. A portugálok nagyon keményen, időnként durván védekeztek, de ezt is tudtuk kezelni.”

A kapitány úgy vélekedett, hogy együttese – ahogy az eredmények is mutatják – meccsről meccsre fejlődött.

„Az utolsó mérkőzéssel voltam a legelégedettebb, azon már egész jól működött a csapat” – tette hozzá.

A válogatott novemberben, Romániában vívja a következő tétmeccsét, amikor folytatja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. A magyarok két forduló után ötvenszázalékos mérleggel a C csoport második helyén állnak a veretlen spanyolok mögött, illetve Románia és Izland előtt.

A 2023-as szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-re a tíz győztes mellett a négy legjobb csoportmásodik jut majd ki.

Borítókép: Szekszárd, 2021. november 11. Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kosárlabda női Európa-bajnoki selejtező 1. fordulójában Spanyolország ellen játszott mérkőzésen a Szekszárd Városi Sportcsarnokban 2021. november 11-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak