Musorujsag
Élő Eredmények

Átigazolási bomba a láthatáron? Hangáék riválisához szerződhet az NBA egyik legnagyobb klasszisa

Átigazolási bomba a láthatáron? Hangáék riválisához szerződhet az NBA egyik legnagyobb klasszisa

m4sport.hu
A spanyol sportsajtó szerint elképzelhető, hogy az NBA-sztár Kevin Durant hamarosan már a Barcelona kosárlabdázója lesz.

 

A Brooklyn Nets 33 esztendős, kétszeres bajnok klasszisa még 2019-ben látogatott a katalán városba, s akkor kerek-perec kijelentette: karrierje végén a Barcánál, az Euroligában szeretne majd játszani.

„Egyszer nagyon szeretnék a tengerentúlon szerepelni. Az Euroliga meccsei szórakoztatóak, majd ha itt az ideje, szívesen játszanék a Barcelonában” – árulta el akkor Kevin Durant.

A szupersztár korábbi nyilatkozatát most felkapta többek között a Marca, miután a napokban az NBA-nagydöntős Golden State Warriors egyik húzóembere, Draymond Green szót ejtett egykori csapattársáról, s a gránátvörös-kékekről – Greent Durantről kérdezték, amire az erőcsatár meglepő válasszal állt elő.

„Teljes mértékig érdekel, mi lesz Duranttel. Ő a testvérem, törődöm vele, mindig azt szeretném látni, hogy kiemelkedően teljesít, legyen az a Netsnél, vagy akár ha úgy dönt, akkor a következő szezontól a Barcelonánál.”

Kevin Durantnek 2026-ig érvényes szerződése van a Brooklynnal, a pénzügyileg nem épp jó helyzetben lévő spanyol gigász számára azonban komoly bökkenő lehet a klasszis kiscsatár bére: Durant még az NBA-ben is az egyik legjobban kereső játékosnak számít a maga majdnem 43 millió dolláros fizetésével, arra pedig nincs túl sok esély, hogy a Barca-elnök Joan Laporta akárcsak hasonló összeget képes legyen kigazdálkodni Durant számára.

Durantet eddig 12 alkalommal választották be az All Star-csapatba, 2014-ben ő lett az NBA legértékesebb játékosa, 14 szezonja alatt mérkőzésenként 27.2 pontot átlagolt az NBA-ben.

 

Borítókép: EPA/JASON SZENES

További tartalmak