Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: hihetetlen thriller, egy másodperccel a hosszabbítás vége előtt dobta a bajnoki döntőt jelentő kosarat a Falco

Videó: hihetetlen thriller, egy másodperccel a hosszabbítás vége előtt dobta a bajnoki döntőt jelentő kosarat a Falco

MTI/m4sport.hu
A negyedik mérkőzésen kicsúcsodott az Alba Fehérvár–Falco bajnoki elődöntő elképesztő forgatókönyve, az utolsó felvonás nem is dőlt el a rendes játékidőben, 87–87-tel fordultak a hosszabbításra a felek. A ráadás utolsó pillanataiban Jonathan Stark egyenlített az Albának, de a Falco kihasználta a hátralevő két másodpercet, s Perl Zoltán kosarával 100–98-ra győzött, így 3–1-es összesítéssel a párharcot is megnyerte. A szombathelyiek egyelőre döntőbeli ellenfelükre várnak.

Székesfehérváron az első negyedben a védekezés dominált, valamint a sok hiba, aztán a házigazdák ragadták magukhoz az irányítást, de a vendégek időben ébredtek, így közvetlenül a nagyszünet előtt szerzett két triplával egyenlítettek. A harmadik negyedben Vojvoda Dávid és Shaheed Davis vezérletével meglépett a Fehérvár, de a Szombathely belátható távolságon belül maradt, majd ismét utolérte riválisát. A negyedik játékrészben felváltva vezettek a csapatok, aztán a hajrához érve az Alba tűnt lendületesebbnek, azonban a szombathelyi Clark két másodperccel a dudaszó előtt dobott triplájával hosszabbításra mentette az összecsapást.

A ráadásban maradt a küzdelem és az izgalom, majd ismét Perl bizonyult kulcsembernek: miután Jonathan Stark két másodpercnél még egyenlített, egy gyors akció lezárásaként nyolc tizedmásodperccel a vége előtt megszerezte a győzelmet érő duplát.

Perl 24 pontjával a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett, a hazaiaknál Davis 21, Vojvoda 20 ponttal végzett. A mérkőzést követően a szombathelyi hős, valamint a mérkőzés hajrájában négy személyi hibájával és egy ütközés után saját vérével is küzdő Vojvoda Dávid értékelt az M4 Sportnak.

Kecskeméten a hazaiak kézben tartották a találkozót, és a harmadik negyed végére már 13 pontos előnyt kovácsoltak (66-53). A Körmend remek hajrát vágott ki, ami azonban csak a felzárkózáshoz volt elég. A mérkőzés legeredményesebb játékosaként a kecskeméti Xavier Pollard 22 ponttal végzett, a körmendieknél Wesley Gordon és Maliek White egyaránt 20 pontig jutott. A vasárnapi ötödik mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Eredmények, elődöntő, 4. mérkőzések:
Alba Fehérvár–Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 98–100 (14–14, 24–24, 27–20, 22–29, 11–13) – hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 3–1 a Falco javára.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Egis Körmend 81–76 (28–22, 12–14, 26–17, 15–23)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–2.

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak

Kapcsolódó hírek