Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hanga Ádám: Nem feltétlen voltunk a legjobb csapat, de hogy mi akartuk a legjobban, az biztos

Hanga Ádám: Nem feltétlen voltunk a legjobb csapat, de hogy mi akartuk a legjobban, az biztos

m4sport.hu
A Real Madriddal bajnoki címet nyert Hanga Ádám elmondta, a szezonban átélt megpróbáltatások miatt nagyon magasra kerül nála a mostani bajnoki cím.

 

Nem volt egyszerű dolga Hanga Ádámnak a döntőben, a sok sérülés miatt ha nem is teljesen idegen, de mindenképp szokatlanabb poszton, irányítóként kellett helytállnia korábbi csapata, a Barcelona ellen. A feladatot kiválóan látta el, a többi közt nyolc lepattanót is szerzett.

„A dobások tegnap nem annyira ültek, de próbáltam mezőnymunkában és védekezésben mindent megtenni a csapat sikeréért. Egy irányítónak nagyon összetett a feladata: az elmúlt hónapokban rengeteget videóztam és gondolkodtam, lassan kezdtem úgy érezni magam, mintha fanatikus edző lennék.”

Márciusban még nagyon nem úgy nézett ki a helyzet, hogy bajnoki címmel zárhatja a szezont a Real, 20 meccsből 15-öt elvesztett a csapat, ám egy április közepi közös sütögetésen helyére kerültek a dolgok, amit az is bizonyít, hogy azt követően csupán két vereséget szenvedett az együttes.

„Nagyon nehéz időszakon mentünk keresztül. Azon a kerti grillezésen többször leültünk egymással és az volt a vége, hogy kimondtuk, elég a közös csoportba való üzenetküldözgetésből és a sok beszédből, lépjünk a tettek mezejére és dolgozzunk. Abban a pillanatban abba is hagytuk az üzengetést és munka terén ráléptünk a gázpedálra, aminek meg is lett az eredménye: csupán az Euroliga-döntőt és a bajnoki döntő második meccsét vesztettük el.”

Hanga szerint a bajnoki cím leginkább az akarat diadala, mert önkritikusan beismerte, nem biztos, hogy ők voltak a legjobb csapat.

„Ez a bajnoki trófea nagyon magasra fog kerülni és nagyon meg fogom becsülni mindazért, ami az elmúlt egy évben történt. A szezon során sokszor nem mi voltunk a legjobb csapat, de hogy mi akartuk a legjobban, az szinte biztos, ahogy az is, hogy ilyen megpróbáltatásokon egyetlen más együttes sem ment keresztül a mostani idényben. Ha megnézzük, elmondható, hogy talán nem is volt annyira jó szezonunk, hiszen elbuktunk két döntőt. Viszont a lehetséges négy fináléból mindben ott voltunk, ami szerintem óriási dolog.”

Borítókép: Vitoria, 2021. december 9. Hanga Ádám, a Real Madrid (j) és Wade Baldwin IV, a Baskonia Vitoria-Gasteiz játékosa a férfi kosárlabda Euroliga mérkőzésén Vitoriában 2021. november 25-én. MTI/EPA/EFE/David Aguilar

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Varga Dénes: Rég láttam ennyire kiegyensúlyozott, jó struktúrájú magyar válogatottat
Rögtön csoportrangadóval kezdi világbajnoki szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely kedden Montenegró ellen száll medencébe, együttesünk csapatkapitánya, Varga Dénes pedig a <a href="https://vlv.hu/varga-denes-csapatkapitany-reg-lattam-ilyen-magyar-valogatottat-vlv-interju/" target="_blank" rel="noopener">VLV-nek adott interjújában</a> elmondta az együttes összetétele és a játékosok formája miatt is bizakodva várja a tornát.
Vízilabda