Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az Orlando Magic mindenkit meglepett az NBA-drafton

Az Orlando Magic mindenkit meglepett az NBA-drafton

MTI
Az Orlando Magic komoly meglepetést okozva a Duke Egyetem erőcsatárát, Paolo Bancherót választotta ki az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) idei amatőrbörzéjének az első helyén.

Az olasz-amerikai játékos az egyetemi bajnokság (NCAA) előző kiírásában 39 mérkőzésen átlagban 17,2 pontot, 7,8 lepattanót és 3,2 gólpasszt ért el mérkőzésenként, s a Magicnél azt remélik, hogy vele sikerül előrelépnie a csapatnak, mely a legutóbbi NBA-idényben 82 alapszakasz-mérkőzéséből 60-at elveszített.

A 19 éves kosaras kiválasztása teljesen váratlan volt még a szakemberek számára is, a többség arra számított, hogy az Orlando Jabari Smith-t, az Auburn tehetségét viszi majd el.

„Nem igazán tudom, mit mondjak. Hogy őszinte legyek, el sem hiszem, ami történt” – nyilatkozta Banchero, jelezve, hogy őt is meglepetésként érte az Orlando döntése.

Jabari Smith végül „csak” az év harmadik kiválasztottja lett, és a Houston Rocketsnél kezdi meg profi pályafutását. Előtte az Oklahoma City Thunder a 213 centis Chet Holmgrent választotta ki.

Borítókép: EPA/JASON SZENES

További tartalmak