Musorujsag
Élő Eredmények

Szerb és amerikai légiós a női kosárlabda NB I-ben szereplő PEAC-nál

Szerb és amerikai légiós a női kosárlabda NB I-ben szereplő PEAC-nál

MTI
Ivana Katanics és Cierra Burdick személyében szerb és amerikai légióst szerződtetett a női kosárlabda NB I-ben negyedik NKA Universitas PEAC.

 

A klub hétfői tájékoztatása szerint a 23 éves Katanics a nyáron a szeptemberben Ausztráliában sorra kerülő világbajnokságra készül. A 180 centis kosaras az előző idényt az Európa-kupában is szerepelt, belga bajnok Basket Mechelennél töltötte.

„Azért döntöttem a Pécs mellett, mert a magyar egy nagyon erős bajnokság, és csapatunk az Európa Kupában is játszik majd. Jovan Gorecs vezetőedzőt személyesen is ismerem, az U16-os szerb válogatottban volt a trénerem” – jelentette ki Katanic.

A 28 éves, 188 cm magas Cierra Burdick az amerikai 3×3-as válogatott tagja, és a francia bajnoki döntős Lyontól szerződött Pécsre.

„Örültem a megkeresésnek, és tetszett, hogy magas célokat fogalmazott meg a vezetőség. Nem jártam még Magyarországon, de ismerős számomra több játékos és csapat is” – mondta Burdick, aki U19-es világbajnok volt, profiként kosárlabdázott Izraelben, Olaszországban és Oroszországban, a WNBA-ben pedig a Los Angeles Sparksot és Atlanta Dreamet erősítette.

A PEAC a hónap elején jelentette be, hogy a szerb Jovan Gorecs lett a csapat vezetőedzője, és a szerb szakember munkáját másodedzőként a korábbi legendás pécsi játékos, Iványi Dalma segíti.

 

Borítókép: peacpecs.hu/

További tartalmak