Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga Ádám: A legnagyobb magasságokat és a legdurvább mélységeket is megélték ebben az idényben

Hanga Ádám: A legnagyobb magasságokat és a legdurvább mélységeket is megélték ebben az idényben

MTI
Alig néhány nappal a szezont követően már a második nyári közönségtalálkozójára készül Hanga Ádám, a Real Madrid spanyol bajnok és Euroliga-ezüstérmes kosárlabdázója.

A Hangtime elnevezésű rendezvényre július 16-án, szombaton kerül sor a Kosárlabda Miniarénában, a budapesti Városligetben.

„Tavaly egy hirtelen jött ötlet volt, hogy a barátokkal kimenjünk a felújított Városligetbe, s egy gyors Facebook-poszttal kihívtuk az érdeklődőket is” – elevenítette fel a 33 éves játékos.

„Egy kicsit még engem is meglepett, hogy több százan megjelentek egy ilyen spontán eseményen, úgyhogy már akkor sejtettük, hogy ezt folytatnunk kellene. Persze nehéz kiszámítani, hogy a szezon mikor ér véget, mert szerencsére az utóbbi években mind a bajnokságban, mind pedig az Euroligában a legvégsőkig játékban voltunk.”

Hanga elmesélte, fizikailag és lelkileg is kimerítő szezon van mögötte.

„A csapatunk megélte a legnagyobb magasságokat, és a legdurvább mélységeket is. Csak hogy egy példát ragadjak ki, a bajnokság elődöntője közben szívrohamot kapott Pablo Laso, együttesünk edzője. Ugyanakkor tudtam és éreztem, hogy a magyar szurkolótábor mindvégig mellettem volt, így nem volt kérdés, hogy itthon találkoznom kell velük. Úgy néz ki, az idei nyaralás is egy napos keddre esik majd, amit a Balatonon töltök a családdal” – mondta tréfásan a 201 centis kosaras, aki pénteken a portugálok elleni világbajnoki selejtezőn a helyszínen, kerettagként támogatja a csapatot a Tüskecsarnokban.

„A szeptemberi Európa-bajnokságon pedig már vállt vállnak vetve küzdünk a srácokkal Kölnben” – tette hozzá Hanga Ádám.

Borítókép: Vitoria, 2021. december 9. Hanga Ádám, a Real Madrid (j) és Wade Baldwin IV, a Baskonia Vitoria-Gasteiz játékosa a férfi kosárlabda Euroliga mérkőzésén Vitoriában 2021. november 25-én. MTI/EPA/EFE/David Aguilar

További tartalmak