Musorujsag
Élő Eredmények

A Falco magyar válogatott játékosa a francia élvonalba szerződött

A Falco magyar válogatott játékosa a francia élvonalba szerződött

m4sport.hu
A francia BCM Gravelines Dunkerque férfi kosárlabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be Benke Szilárd szerződtetését.

 

A 27 esztendős magyar válogatott játékos a szombathelyiek egyik kulcsembere volt az elmúlt években, nagyban hozzájárult, hogy a Falco az előző két szezonban egyaránt bajnok lett.

Benke Szilárd megszerzését kedden a BCM Gravelines Dunkerque hivatalosan is bejelentette – mint az alakulat írja, a 196 centiméter magas játékos az első magyar kosárlabdázó a klub történetében.

A Dunkerque az előző szezonban a 12. helyen zárt a 18 csapatos francia élvonalban.

Benke a közmédiának adott interjújában elmondta, a szezon elején csak egy dolog foglalkoztatta, duplázni tudjon a Falcóval. Az év végén jött a megkeresés, mint kiderült, egy ideje már figyelték.

A szezon végén ajánlatot tettek, nem gondolkoztam sokat, hiszen a francia az egyik legerősebb bajnokság. Tetszett amit az edző felvázolt, nem gondolkozott sokat, mielőtt aláírtam volna az egy éves a szerződést. Csak azért váltottam mert külföldről kaptam ajánlatot, itthon nem gondolkoztam váltásban” – mondta Benke, aki tisztában van vele, hogy új csapatában vannak nála jobb játékosok, de azt is tudja, csak így van esélye tanulni, fejlődni és mihamarabb szeretné kiharcolni a helyét a kezdőcsapatban.

Borítókép: bcmbasket.com

További tartalmak