Musorujsag
Élő Eredmények

Elárverezik Michael Jordan utolsó chicagói mezét

Elárverezik Michael Jordan utolsó chicagói mezét

m4sport.hu/MTI
Szeptemberben elárverezik minden idők egyik legjobb kosárlabdázójának, Michael Jordannek utolsó chicagói mezét.

A szupersztár az 1998-as NBA-döntő zárómeccsén, a Utah Jazz ellen viselt 23-as vörös színű mezére szeptember 6. és 14. között lehet licitálni a Sotheby’s aukciósháznál. Az ereklye szakértők szerint 3 és 5 millió dollár között kelhet el.

Jordan a Chicago Bullsszal hatszor nyerte meg az észak-amerikai profiligát, utoljára 1998-ban. A záró, hatodik meccsen a gárda úgy győzött minimális különbséggel, hogy Jordan labdát lopott saját palánkja közelében, majd az utolsó dobása – egy védőt elugrasztó cselt követően – 5,2 másodperccel a vége előtt hullott a kosárba. Az így 87-86-tal zárult összecsapáson a Bulls játékosa 45 pontot szórt.

Meccsen viselt mezért adott legnagyobb összeg 9,3 millió dollár, ezt májusban fizették ki az argentinok futballsztárjának, Diego Maradonának az 1986-os világbajnokságon viselt ruhadarabjáért.

Borítókép: epa08838319 (L-R) Jerseys worn by US athletes Michael Jordan, Colin Kaepernick, US President Barack Obama, and Lebron James are displayed and put for auction at Julien's Auctions in Beverly Hills, California, USA, 23 November 2020. The auction will be held on 01 December 2020. EPA/Christian Monterrosa

További tartalmak