Musorujsag
Élő Eredmények

Húsz ponttal kikapott a magyar férfi kosárlabda-válogatott a horvátoktól felkészülési mérkőzésen

Húsz ponttal kikapott a magyar férfi kosárlabda-válogatott a horvátoktól felkészülési mérkőzésen

MTI
A hónap végi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott 20 ponttal kikapott a horvát csapattól csütörtökön Abbáziában (Opatija).

 

A nemzeti együttes a hónap eleje óta Kecskeméten edzőtáborozott, ahol első két tesztmérkőzésén 89-88-ra, majd 78-75-re legyőzte az Eb-társrendező Georgiát a Messzi István Sportcsarnokban, majd pénteken 72-67-re verte Szlovákiát.

A negyedik felkészülési meccsen Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből hiányzott Mikael Hopkins, aki családi tragédia miatt hazautazott az Egyesült Államokba. A honosított játékos édesapja súlyos autóbalesetet szenvedett, a center helyét csütörtökön Karahodzsics Kemál vette át.

A vb-selejtezők második szakaszáról lemaradt horvátoknál olyan kiválóságok vártak bevetésre, mint az ősztól Hanga Ádámmal együtt a Real Madridot erősítő Mario Hezonja, továbbá az NBA-ből Ivica Zubac (Los Angeles Clippers), Bojan Bogdanovic (Utah Jazz) és Dario Saric (Phoenix Suns). Az adriai gárda a szeptemberi Eb-n a milánói C csoportban kapott helyet.

A magyarok alaposan meglepték ellenfelüket, a második negyed elején 8 ponttal is vezettek, de a horvát csapat 31-31-nél utolérte őket, onnantól pedig a házigazdák akarata érvényesült.

A magyarokra a folytatásban már csak tétmeccsek várnak: előbb jövő szerdán a szombathelyi Aréna Savariában a litvánok, majd 27-én Chomutovban a csehek várnak világbajnoki selejtezőn az Ivkovics-gárdára. Csehországból Hanga Ádámék egyből továbbutaznak Kölnbe, ahol szeptember 1-jén rajtolnak az Európa-bajnokság B csoportjának küzdelmei.

Eredmény, felkészülési mérkőzés
Horvátország-Magyarország 84–64 (17-24, 20-11, 22-10, 25-19)
a legjobb magyar dobók: Perl 17 pont, Vojvoda 14, Benke 9

Az augusztusi világbajnoki selejtezők menetrendje
augusztus 24.: Magyarország-Litvánia, Szombathely 18.00
augusztus 27.: Csehország-Magyarország, Chomutov 18.15

A szeptemberi Eb magyar menetrendje Kölnben
szeptember 1.: Magyarország – Bosznia-Hercegovina 14.30
Szeptember 3.: Magyarország-Szlovénia 20.30
Szeptember 4.: Magyarország-Franciaország 20.30
Szeptember 6.: Magyarország-Litvánia 17.15
Szeptember 7.: Magyarország-Németország 20.30

 

Borítókép: Kecskemét, 2022. augusztus 5. Ivkovics Sztojan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország-Georgia felkészülési kosárlabda-mérkőzésen a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2022. augusztus 5-én. MTI/Bús Csaba

További tartalmak