Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga Ádám megsérült, véget ért számára az Eb; Ivkovics úgy látta, még kisfiúk vagyunk ehhez a mezőnyhöz

Hanga Ádám megsérült, véget ért számára az Eb; Ivkovics úgy látta, még kisfiúk vagyunk ehhez a mezőnyhöz

m4sport.hu
A magyar férfi kosárlabda-válogatott 78–74-re kikapott Franciaországtól a Kölnben zajló Európa-bajnokságon. Ivkovics Sztojan csapata óriási csatára késztette a gallokat, de az egyébként vállalható vereség miatt a magyar válogatott tagjaiban maradt némi hiányérzet.

Így látták a magyar válogatott részéről a mérkőzést.

Ivkovics Sztojan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
„Ez volt a harmadik meccs zsinórban, és látszik, hogy mi még kisfiúk vagyunk. A mai meccsen is úgy gondolom, hogy egy sima győzelem kellett volna, ahogyan a bosnyákok ellen a félidőben inkább 10 ponttal kellett volna vezetni. Nem vagyok paranioás, nagyon jól tudom, hogy működnek ezek a dolgok, a rendszer. Amikor ezekkel a csapatokkal játsszunk, a mi részünkről több a respekt, ők kevésbé tiszteknek minket, ezért felmerül az utolsó két meccs folyamán, hogy melyik irányba megyünk. Sajnos Ádámnak a sérülése kiújult. Az a baj, hogy az embert viszi előre a szíve, nem pedig az agya, én pedig beadtam a derekamat, hogy ma játsszon. Elvileg ellene voltam, csak az a helyzet alakult ki, hogy az ember néha hallgat a játékosokra. Úgyhogy, most megyünk tovább az egyenes úton, ahol a magyar ember makacs, a magyar tanul. Ha sikerül ebből tanulnunk, akkor hosszú évekig profitálunk ebből az egészből. Ha viszont szembe pisilünk a széllel, tudjuk, hogy fogunk járni. Csak okosan, és mi meg fogunk maradni úgy, ahogy vagyunk.”

Keller Ákos:
„A mutatott játék a tegnapihoz képest jó volt, teljesen más arcunkat mutattuk, most úgy tűnt, mintha tényleg tudnánk kosarazni. Örülök, hogy meg tudtuk szorongatni a franciákat, kár, hogy a végén nem sikerült a bravúr. Ebből lehet építkezni a jövőben.”

Hanga Ádám:
„A csapat mindent megtett azért, hogy megnyerjük a mérkőzést. Már a meccs előtt tudtuk, hogy a 16-ba csak úgy kerülhetünk, ha megverjük a franciákat. Ez nem sikerült, de nagyon büszke vagyok a csapatra. Bár nem úgy sikerült eddig ez a torna, ahogyan elterveztük, kezdve a bosnyák meccsel az elején. Van még két meccsünk. Tudjuk, hogy matematikailag már nincs esélyünk, de becsülettel ki fogunk menni. Személy szerint én már nem biztos, hogy fogok tudni játszani, most a végén, az utolsó egy percben már nem is tudtam ott lenni a pályán, meghúztam a combhajítómat. Valószínűleg nekem befejeződött ez a torna.”

Borítókép: Ivkovics Sztojan (m4sport.hu)

További tartalmak