Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ivkovics Sztojan pontosan tudja, mi pecsételte meg a válogatott sorsát a litvánok ellen

Ivkovics Sztojan pontosan tudja, mi pecsételte meg a válogatott sorsát a litvánok ellen

m4sport.hu
Váradi Benedek sérüléséig jól tartotta magát a válogatott, utána viszont már esélye sem volt a litvánok elleni csoportmeccsen – véli Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Szerintem nagyon jól bírtuk fizikálisan a mérkőzést, egészen addig amíg Váradi Benedek nem sérült meg – kezdte értékelését a Litvánia elleni csoportmeccset követően a kapitány. – Nyilvánvaló, a litvánok jobbak voltak, mint mi, és minden csapatot megviselne két irányító kiesése. Én azt mondom, húsz pont minimum a reális különbség e két csapat között. Mindig volt a pályán legalább egy NBA-s vagy egy Euroligás játékos.”

„Ameddig Váradi Benedek pályán volt, egál volt az állás, de törött ujjal nem tudott tovább játszani, és utána irányító nélkül ennyit bírtunk” – fogalmazott Ivkovics, aki a németek elleni szerdai találkozón már nem számíthat a szombathelyi irányító játékára.

„Úgy érzem, az első negyed rendben volt, és a másodiknak az első fele is, akkor volt a litvánoknak egy 10–0-s futása, amivel magabiztos előnyre tettek szert, amit a végéig megőriztek” – foglalta össze a keddi meccset Perl Zoltán.

A 16 pontig jutó hátvéd hozzátette, a sorozatterhelés ellenére fizikailag jól érzi magát, hiszen „felkészülten érkeztek” Kölnbe, és bár a csoportban a kontinens talán „legfizikálisabb” csapataival találkoztak, „többé-kevésbé fel tudták venni velük a versenyt”.

Golomán György az MTI-nek kiemelte, hogy a jobb erőkből álló ellenfelekkel szemben is nyerni mennek ki a pályára.

„Remek és kemény ellenféllel találkoztunk ma, de nem féltünk. A mi válogatottunk még jó pár évig együtt marad, folyatamosan dolgozunk az összhangon, és csapatként akarunk fejlődni. Holnapra is azt tervezzük, hogy megverjük a németeket” – tette hozzá a 2,11 méter magas center, aki a 2022/23-as idénytől éppen Litvániában, a Lietkabelisnél légióskodik majd.

Borítókép: Köln, 2022. szeptember 6. Ivkovics Sztojan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kosárlabda Európa-bajnokság Magyarország - Litvánia mérkőzésén a kölni Lanxess Arénában 2022. szeptember 6-án. Magyarország-Litvánia 64-87. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak