Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hanga akár pályára is léphet a Betis elleni szuperkupa-mérkőzésen

Hanga akár pályára is léphet a Betis elleni szuperkupa-mérkőzésen

m4sport.hu
Komoly érvágás volt a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak a nemrég spanyol diadallal véget ért Európa-bajnokságon, hogy a későbbi ezüstérmes franciák elleni, mindvégig szoros mérkőzésen megsérült – később derült ki, hogy már a bosnyákok ellen sem volt tökéletes állapotban -, így Litvániával és Németországgal szemben már nem tudott pályára lépni a kontinensviadalin. Az M1-nek adott nyilatkozata alapján viszont jó hír, hogy sérülése nem tűnik komolynak, a héten már együtt edzett csapattársaival a Real Madridban.

A magyar klasszis combproblémái miatt csak két mérkőzésen léphetett pályára a kölni csoportkörben a nemrég befejeződött Európa-bajnokságon, és idő előtt elhagyta a nyeretlenül zárt nemzeti csapatot, hogy kikezeltesse sérülését.

„Már sokkal jobban vagyok. A múlt hetem erősítő gyakorlatokból és kezelésekből állt, a héten kezdtem el edzeni a csapattal, kedd óta teljesértékű munkát végzek. Ráadásul végig bírtam az edzést, amin mindenki meglepődött, úgyhogy készülünk a szuperkupára (a Real Betis ellen). Szerdán volt az első közös edzésünk, mert akkor csatlakoztak az Eb-ről visszatérő spanyolok és franciák, így már velük készülünk a szuperkupára, amit nagyon szeretnénk megnyerni” – mondta a 33 éves kosaras.

Bízik abban, hogy jó formában lesz képes visszatérni a pályára, hiszen teljesen csak 7-10 napot hagyott ki, ezért az nem érzékeli, hogy meccshiánya lenne, ezért bízik abban, hogy a Betis ellen pályára küldi edzője.

„Az edző döntése, hogy pályára fogok-e lépni, és mennyi időt szán nekem. 15-16 fős keretünk van idén, jelenleg 4-5-en sérültek. Igazából még sötétben tapogatózom, mert még nem volt közös mérkőzésünk, egyetlen felkészülési meccset játszottunk a csapattal. Valamilyen szinten az ismeretlenbe ugrunk bele, ez lesz az első olyan szintű megmérettetés, egyből élesben, amely megmutatja hol tartunk, de nagyon szeretnénk megnyerni a mérkőzést, mert a döntőbe szeretnénk jutni” – beszélt a szuperkupa-elvárásairól.

Nagy izgalommal várja a szuperkupát, mert nehéz meccsekre számít, ahogyan azzal is tisztában van, hogy a csapat megítélése szempontjából is fontos meccsek előtt állnak.

„A szuperkupára szokták mondani, ha nem nyered meg, az senkit nem érdekel, ha viszont megnyered, akkor nagyon jól indul a szezon. Ez egy pozitív lökést adhat a csapatnak, ezt tavaly megtapasztalhattuk, sikerült elhódítanunk a Barcelona ellen. A játékosok minősége alapján mindenki úgy gondolja, hogy most is a Barcelona és a Real Madrid esélyes a szuperkupa megnyerésére” – latolgatta az esélyeket.

Eseménydús nyár áll mögötte, azok után, hogy sikerült megnyernie a bajnokságot a madridi csapattal, ami nagy siker, egyben elégtétel volt a számára (a Barcelonától távozott). Magát a ligát sérüléssel fejezte be, így a pihenés első része leginkább rehabilitációval indult, aztán, mielőtt csatlakozott volna a magyar válogatotthoz az Eb előtt, rengeteg felkérésnek kellett eleget tennie, de örömmel vállalta, például a Hanga-táborhoz kapcsolódó tevékenységeit.

Ha nem sikerült a remélt szinten, így is örök élmény marad számára a kontinensviadal, ahol a nemzetei csapat kitett magáért.

„Nagyon-nagyon jól éreztem magam (a válogatottal). Óriási élmény volt, hogy újra azokkal a srácokkal játszottam együtt, akikkel tulajdonképpen felnőttem, az összes utánpótlás-válogatottat is végig játszottuk. Vagy azokkal a stábtagokkal, akikkel az elmúlt 10 évben együtt dolgoztunk. Nekem nem adatott meg, hogy ott legyek velük, és mindig csak a tévén keresztül tudtam szurkolni. Valamilyen szinten irigykedtem is rájuk, hogy ők ott tudtak lenni és harcoltak a magyar válogatottban. Szóval, óriási élmény volt. Nagyon örültem annak, hogy két világbajnoki selejtezőn is pályára tudtam lépni, ahogyan az is nagy büszkeség, hogy két Európa-bajnokságon is ott tudtam lenni a válogatottal. ezt olyan sok magyar kosárlabdázó nem mondhatja el magáról. Az Eb-n a magyar szurkolókat is jó volt látni, akik például a franciák elleni meccs után visszatapsoltak minket a pályára. Nagyon remélem, hogy a 2025-ös Eb-n is ott leszünk” – magyarázta, miért is volt számára ennyire fontos a nemzeti csapatban játszani.

Borítókép: Köln, 2022. szeptember 4. Hanga Ádám (b) és a francia Terry Tarpey a férfi kosárlabda Európa-bajnokság Franciaország - Magyarország mérkőzésén a kölni Lanxess Arénában 2022. szeptember 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak