Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az NB I-ben a négy közé, a nemzetközi porondon az Euroligába vágyik a DVTK női kosárcsapata

Az NB I-ben a négy közé, a nemzetközi porondon az Euroligába vágyik a DVTK női kosárcsapata

MTI
Völgyi Péter vezetőedző az NB I-ben a négy közé, az Euroligában pedig a főtáblára jutást jelölte ki célként a Magyar Kupa-címvédő és bajnoki bronzérmes DVTK-Hun-Therm női kosárlabdacsapata számára.

A keddi sajtótájékoztatón a tréner kiemelte, a legfontosabb az volt, hogy a nyáron egyben tartsák a keret magját, ami sikerült is. „A két légiósunkkal kapcsolatosan nem a vártak szerint alakult a helyzet, ugyanis Arella Guirantes a Puerto Ricó-i, Darcee Garbin pedig az ausztrál válogatottat erősíti jelenleg a sydneyi világbajnokságon. A DVTK történetében sosem szerepelt még két játékos vb-n, Guirantes helyzete annyiból szerencsésebb, hogy ő már két hetet eltöltött Miskolcon, megismerkedett a várossal és a csapattársaival is. Az ő érkezésük tíz nap múlva várható” – mondta. Völgyi Péter közölte, jelentősen befolyásolja majd az évüket, hogy az elitet felvonultató Euroligában vagy a második vonalnak számító Európa Kupában kap-e helyet a csapat. A miskolciak még sosem szerepeltek az Euroligában, és a részvételt a hazai rendezésű selejtezőtornán szeretnék kivívni október 11. és 13. között. Ezután rátért az itthoni tervekre.

DVTK kosárlabda (fotó: dvtk.hu)

„Minden évben azzal a céllal vágunk neki a bajnokságnak, hogy szeretnénk a legjobb négy közé jutni. Valószínűleg idén is a Sopron lesz a legerősebb csapat, ugyanakkor a Szekszárd, a Győr, és a PEAC is erős ellenfélnek tűnik. Viszont az első forduló azt is megmutatta, hogy a tavalyi évben hátrébb végzett együttesek is erősödtek, nem lehet őket félvállról venni” – jelentette ki a vezetőedző, akinek csapata a vasárnapi szezonnyitón 78-63-ra nyert Szigetszentmiklóson.

Völgyi Péter megerősítette, hogy a vb miatt a rotáció egyelőre szűkös, hat felnőtt és öt U20-as játékossal vágnak neki a következő mérkőzéseknek. A sűrű naptár miatt a fiatalok is sok lehetőséghez jutnak majd, a Szigetszentmiklós ellen is az utolsó három percet leszámítva végig volt U20-as játékos a pályán. A kosarasok képviseletében Kányási Veronika azzal kezdte, hogy a tavalyi sikerektől sokkal motiváltabbak lettek.

A diósgyõri csapat ünnepli gyõzelmét a Killik László Nõi Kosárlabda Magyar Kupa döntõjében játszott Sopron Basket – DVTK mérkõzés végén a miskolci DVTK Arénában 2022. február 20-án. A DVTK fennállása során negyedszer hódította el a nõi kosárlabda Magyar Kupát, miután a fináléban hosszabbítás után 78-75-re legyõzte a címvédõ Sopront.
MTI/Vajda János

„Ez tényleg egy nagyon jó társaság, jól megtaláljuk a hangot egymással a pályán és azon kívül egyaránt. Darcee Garbinnal még nem találkoztunk, de nem gondolom, hogy problémái lennének majd a beilleszkedéssel. Arella Guirantes töltött itt már egy kis időt, megismerkedett velünk és a játékrendszerrel, ő nagyon hamar be fog illeszkedni” – vélekedett a válogatott irányító.

Borítókép: A diósgyõri csapat ünnepli gyõzelmét a Killik László Nõi Kosárlabda Magyar Kupa döntõjében játszott Sopron Basket - DVTK mérkõzés végén a miskolci DVTK Arénában 2022. február 20-án. A DVTK fennállása során negyedszer hódította el a nõi kosárlabda Magyar Kupát, miután a fináléban hosszabbítás után 78-75-re legyõzte a címvédõ Sopront. MTI/Vajda János

További tartalmak