Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fegyelmi eljárás indul a játékvezetőre kiakadó körmendi kosáredző ellen

Fegyelmi eljárás indul a játékvezetőre kiakadó körmendi kosáredző ellen

m4sport.hu
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára fegyelmi eljárást kezdeményez Antonisz Konsztantinidesz, az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője ellen, aki indulatos kirohanást intézett az MVM-OSE Lions elleni mérkőzés egyik játékvezetője ellen.

A ciprusi tréner az Oroszlányban elszenvedett hatpontos szombati vereség utáni sajtótájékoztatón szidta Papp Péter játékvezetőt, aki szerinte szégyent hoz a magyar kosárlabdára.

„Ugyanezt csinálta a tavalyi döntőben a Falco ellen, semmit sem tisztel. Minden alkalommal közbeavatkozott, amikor közel kerültünk az Oroszlányhoz. Egyértelmű, hogy problémánk van vele: Mr. Papp! Senkitől sem fogadom el, egyetlen játékvezetőtől sem hogy szórakozzon az én és a játékosaim munkájával. A gyermekeimre esküszöm, ha ez harmadjára is megtörténik ezzel a játékvezetővel, nem tudom, mi fog történni. Pontosan úgy, ahogy mondtam! Az én és a játékosaim idegrendszerével ne szórakozzon senki! Nyerhetünk és veszthetünk mérkőzéseket, de ilyen körülmények között nincs esélyünk a győzelemre. Elfogadhatatlan dolgok történtek, ahogy tavaly is a Falco ellen. Nem tisztel meg senkit azzal – az ellenfelünket, a Falcót sem –, hogy jól végzi a munkáját. Idejön ezzel az ironikus és visszataszító hozzáállással, és ezt teszi velünk! Ez volt az utolsó ilyen alkalom, Mr. Papp! Kérem, ezt írják le és mutassák meg a neki a videót! Köszönöm szépen!” – mondta egyebek mellett Antonisz Konsztantinidesz.

A BB1.hu információi szerint Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára jogkörével élve fegyelmi eljárást kezdeményez a ciprusi tréner ellen, akire pénzbüntetés vagy eltiltás is várhat, amennyiben a fegyelmi bizottság vétkesnek találja.

Báder Márton, az M4 Sport Kosárlabda magazinjának szakértője szerint van létjogosultsága a játékvezetők kritizálásának, Konsztantinidesz mondandójában azonban fenyegetés is elhangzott, ez pedig nem megengedhető.

„Azt gondolom, hogy ha a játékosokat, klubvezetőket lehet kritizálni, akkor a játékvezetőket is lehet, ennek is megvan a fóruma. Illetve van egy játékvezetői bizottság, amelynek az a dolga, hogy a játékvezetők ténykedését minősítse és ennek megfelelően foglalkoztassa őket. A ciprusi edző mondandójában viszont volt egy-két olyan dolog, ami nem való egy sajtótájékoztatóra, szerintem fenyegetni nem kell senkit. Viszont ha az volt a célja, hogy többet ne fújjon nekik a Papp játékvezető, akkor valószínűleg ezt elérte” – fogalmazott a korábbi 98-szoros válogaottt játékos, aki jelenleg az újonc Budapesti Honvéd szakmai igazgatója.

Borítókép: A ciprusi Antonisz Konsztantinidesz, a körmendi csapat vezetőedzője  MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak