Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mérföldkő lehet a mostani szezon Maronka Zsombor karrierjében

Mérföldkő lehet a mostani szezon Maronka Zsombor karrierjében

mti
Távlati céljainak megvalósítása szempontjából is fontosnak tartja a mostani szezont Maronka Zsombor, a spanyol Badalona kosárlabdázója, aki a tervei szerint jövő nyáron jelentkezik az észak-amerikai liga (NBA) játékosbörzéjére.

A 20 éves játékos a közmédiának hétfőn elmondta, mostantól teljes értékű tagja a Badalona felnőtt csapatának, ráadásul az egyik poszttársa lesérült, másfél hónapig nem játszhat, ez pedig neki több játékpercet eredményezhet.

„A jövő héttől már indul az Európa Kupa, onnantól minden harmadik-negyedik napon lesz meccsünk, ami viszont nagyobb kihívást, egyben több lehetőséget is jelent nekem” – jelentette ki Maronka.

A Naturtex-SZTE-Szedeák neveltjének ez lesz a hetedik szezonja Spanyolországban, és áprilisban 2027-ig hosszabbította meg a szerződését a Badalonával.

„Együtt dolgozom egy étrendtervező csapattal, az ő segítségükkel fel tudtam szedni már 4-5 kiló izmot, de van még munka ezen a téren is” – nyilatkozta a kosaras.

Maronka Zsombor arról is beszélt, hogy a Badalonánál az Európa Kupán minimális célként az első négybe kerülést fogalmazták meg. A játékos szeretne jövő nyáron elutazni az Egyesült Államokba és minél több NBA-klubnak megmutatni magát.

Borítókép: euroleaguebasketball.net

További tartalmak