Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kiáll fegyelmi eljárás alá vont edzője mellett a körmendi kosárcsapat és a játékvezető ellen követel vizsgálatot

Kiáll fegyelmi eljárás alá vont edzője mellett a körmendi kosárcsapat és a játékvezető ellen követel vizsgálatot

m4sport.hu
Az EGIS Körmend férfi kosárlabdacsapatának vezetősége kiállt az indulatos nyilatkozata miatt fegyelmi eljárás alá vont Antonisz Konsztantinidesz vezetőedző mellett, egyben vizsgálatot szorgalmaz Papp Péter játékvezetővel szemben.

A körmendiak ciprusi trénere az Oroszlányban elszenvedett hatpontos múlt szombati vereség utáni sajtótájékoztatón szidta Papp Péter játékvezetőt, aki szerinte szégyent hoz a magyar kosárlabdára.

„Ugyanezt csinálta a tavalyi döntőben a Falco ellen, semmit sem tisztel. Minden alkalommal közbeavatkozott, amikor közel kerültünk az Oroszlányhoz. Egyértelmű, hogy problémánk van vele: Mr. Papp! Senkitől sem fogadom el, egyetlen játékvezetőtől sem hogy szórakozzon az én és a játékosaim munkájával. A gyermekeimre esküszöm, ha ez harmadjára is megtörténik ezzel a játékvezetővel, nem tudom, mi fog történni. Pontosan úgy, ahogy mondtam! Az én és a játékosaim idegrendszerével ne szórakozzon senki! Nyerhetünk és veszthetünk mérkőzéseket, de ilyen körülmények között nincs esélyünk a győzelemre. Elfogadhatatlan dolgok történtek, ahogy tavaly is a Falco ellen. Nem tisztel meg senkit azzal – az ellenfelünket, a Falcót sem –, hogy jól végzi a munkáját. Idejön ezzel az ironikus és visszataszító hozzáállással, és ezt teszi velünk! Ez volt az utolsó ilyen alkalom, Mr. Papp! Kérem, ezt írják le és mutassák meg a neki a videót! Köszönöm szépen!” – mondta egyebek mellett Antonisz Konsztantinidesz.

A BB1.hu információi szerint Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára jogkörével élve fegyelmi eljárást kezdeményez a ciprusi tréner ellen, akire pénzbüntetés vagy eltiltás is várhat, amennyiben a fegyelmi bizottság vétkesnek találja.

A körmendi kosárcsapat vezetősége közleményben állt ki Antonisz Konsztantinidesz mellett, egyben „igazságos és mindenre kiterjedő” vizsgálatot szorgalmaz Papp Péter ténykedésével kapcsolatban.

„Bár a mérkőzés után, felfokozott hangulatban adott interjú stílusa hagy kívánni valót maga után, ugyanakkor annak tartalma és mondanivalója egyértelmű és világos. Véleményünk szerint Papp Péter játékvezető sorozatos hibái és játékvezetőktől szokatlan stílusa nagymértékben tehet arról, hogy ez az eset idáig fajult. Éppen ezért azt szeretnénk, ha nem csak Konsztantinidesz edző nyilatkozatát vizsgálná meg az MKOSZ, hanem az érintett játékvezető ténykedését is” – írja hivatalos közösségi oldalán a klub, amelynek munkatársai a bejegyzés szerint „összefoglaló anyagot” készítenek az MKOSZ részére, melyben nemcsak az Oroszlány elleni, hanem a tavalyi döntőben Papp Péter által vezetett mérkőzések véleményes esetei is helyet fognak kapni.

„Igazságos és mindenre kiterjedő vizsgálatot szeretnénk, ahol nem csak a következményeket vizsgálnák meg, hanem az azt kiváltó okokat is! Bízunk a tisztességes eljárásban!” – zárul az EGIS Körmend közleménye.

Borítókép: A ciprusi Antonisz Konsztantinidesz, a körmendi csapat vezetőedzője  MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek