Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hanga Ádám úgy érzi, mintha fél éve sérült lenne, de már közel a visszatérés

Hanga Ádám úgy érzi, mintha fél éve sérült lenne, de már közel a visszatérés

m4sport.hu
Hanga Ádám, a magyar kosárlabda-válogatott és Real Madrid bedobója hamarosan teljesen felépül makacs sérüléséből, reményei szerint már két hét múlva a pályán segítheti csapatát.

Hanga Ádám a kosárlabda-Európa-bajnokság franciák elleni mérkőzésén sérült meg, ami miatt idő előtt véget ért számára az Eb.

A válogatott bedobója azzal a céllal tért vissza Spanyolországba, hogy felépüljön a spanyol Szuperkupára, ami – mint később kiderült – optimista elképzelés volt. A Real Madrid játékosa rögtön rásérült a problémás combjára, és ki kellett hagynia a szezon elejét.

„Egy makacs, február óta visszatérő combsérüléssel küzdöm, ami többször problémát okozott. Mikor visszatértem a válogatottból, az volt a célom, hogy a spanyol Szuperkupára játékra kész legyek, ez utólag kiderült, egy optimista elképzelés volt, mivel rögtön rásérültem. Majd az orvosok egy olyan rehabilitációt javasoltak, amellyel biztosan megszabadulunk a sérüléstől és nem kell attól tartanom, hogy visszatérnek a problémák” – nyilatkozta a madridi klub kosarasa az M1-nek.

Hanga számára látótávolságon belül van az út vége. Az orvosok szerint minimum négy hetet kell kihagynia, jelenleg háromnál tart, ezért a jövő héten még nem fog pályára lépni: „Csak jövő héten kezdem meg a labdás edzéseket, eddig csak erősítő és pihenő gyakorlatokat végezhettem, de ettől függetlenül, úgy érzem, jól halad a fellépülés.”

A 33 éves kosaras, nagyon várja, hogy teljesen egészséges legyen és segíthesse csapatát, sokat beszél Mateo Chus vezetőedzővel, aki szintén szeretné őt a pályán látni, de nem akarja elsietni a felépülést.

„Úgy érzem, mintha fél éve sérült lennék, rossz érzés nézni a srácokat a pályán nélkülem. Sokat beszélek az edzővel, ő is nagyon várja, hogy játékra kész legyek, de ő sem akarja elsietni, nehogy újra rásérüljek. Remélem két hét múlva újra a pályán segíthetem a csapatot” – zárta sorait Hanga Ádám.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek