Musorujsag
Élő Eredmények

A bajnok Warriors Lakers elleni kiütésével rajtolt el az NBA új szezonja

A bajnok Warriors Lakers elleni kiütésével rajtolt el az NBA új szezonja

MTI
A címvédő Golden State Warriors simán, 14 ponttal legyőzte a vendég Los Angeles Lakerst az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) 2022–2023-as szezonjának nyitónapján.

 

A már 27 ponttal is vezető házigazdáknál Stephen Curry volt a legeredményesebb 33 ponttal, míg a másik oldalon a 20. NBA-idényét taposó LeBron James 31 ponttal, 14 lepattanóval és 8 gólpasszal, Anthony Davis pedig 27 ponttal zárt.

A slágermeccs előtt a Warriors játékosai átvették a bajnoki gyűrűket, és a Chase Centerben felvonták a hetedik diadalt jelképező zászlót. A San Franciscó-i gárda 6-1-gyel áll a bajnoki címet követő nyitómeccseken.

Beszédében a finálé legjobbjává választott Curry kitért a női válogatottal kétszeres olimpiai és világbajnok Brittney Grinerre is, aki február óta Oroszországban raboskodik kábítószer-csempészet vádjával.

„Kihasználjuk az alkalmat, hogy felhívjuk a figyelmet a kosaras társadalom egyik kiemelkedő tagjára. Brittney Griner ma 32 éves, és 243 napja igazságtalanul ül börtönben. Reméljük, hamarosan hazatér, és mindenki megteszi a szükséges lépéseket ennek érdekében” – mondta az ünnepségen Curry.

Az szezonrajt másik mérkőzésén a júniusi nagydöntőt 4-2-re elvesztő Boston könnyedén verte a Philadelphiát, főként Jylen Brown és Jayson Tatum 35-35 pontjának köszönhetően. A Sixersben James Harden ugyancsak 35-öt szórt.

Eredmények
Golden State Warriors-Los Angeles Lakers 123-109
Boston Celtics-Philadelphia 76ers 126-117

 

Borítókép: EPA/JOHN G. MABANGLO

További tartalmak