Musorujsag
Élő Eredmények

„Nagyon nagy elánnal vetem bele magam a munkába” – Hanga Ádám a visszatérés kapujában

„Nagyon nagy elánnal vetem bele magam a munkába” – Hanga Ádám a visszatérés kapujában

m4sport.hu
Hanga Ádám, a magyar kosárlabda-válogatott és Real Madrid játékosa felépült makacs nyári sérüléséből, s már alig várja, hogy újra a csapattal készülhessen.

 

Hanga Ádám a kosárlabda-Európa-bajnokság franciák elleni mérkőzésén sérült meg, ami miatt idő előtt véget ért számára az Eb.

A válogatott bedobója a problémái után visszatért Spanyolországba, célja akkor az volt, hogy felépüljön a spanyol Szuperkupára, ami – mint később kiderült – optimista elképzelés volt: a Real Madrid játékosa rögtön rásérült a problémás combjára, ami miatt ki kellett hagynia a szezon elejét.

A bedobó most maga tudatta a jó hírt: úgy tűnik, felépült, s hamarosan csatlakozhat a társaihoz.

„Igazából a szokásos, hosszú regenerációból állt az elmúlt négy hét. Nagyon remélem, hogy a hátam mögött hagytam ezt a sérülést, nyilvánvalóan az elsődleges cél most a következő egy két-hétben, hogy semmiképp se essek vissza, úgyhogy remélem, mostmár száz százalékos leszek és nem kell ezzel foglalkoznom.”

Hanga elmondta, a hosszú kihagyás után még nagyobb elánnal veti bele magát a munkába.

„Nyilván a mellette lévő feladat, hogy minél jobban beilleszkedjek az új csapatba, az új rendszerbe, amit az elmúlt hetekben csak kívülről tudtam követni. Nagyon várom, hogy újra szerves részese lehssek az együttesnek, ott lehessek a közös utazásokon, a mérkőzéseken és azt csinálhassam, amit szeretek. Úgyhogy annak ellenére, hogy hosszabbra nyúlt ez a nyári szünet, most nagyon nagy elánnal vetem bele magam a munkába és remélem, sikeresek leszünk az elkövetkezendő időszakban.”

A Real Madrid a szezont a spanyol szuperkupa megnyerésével indította – a négycsapatos torna döntőjében hosszabbításban múlta felül a Barcelonát –, azóta a spanyol bajnokságban négy győzelemmel és egy vereséggel, az Euroligában pedig két győzelemmel és két vereséggel áll.

 

Borítókép: Hanga Ádám (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak