Musorujsag
Élő Eredmények

A PEAC győzött, a Győr kikapott a női kosárlabda EK utolsó fordulójában

A PEAC győzött, a Győr kikapott a női kosárlabda EK utolsó fordulójában

mti
A már továbbjutott Győr kikapott hazai pályán, a további szereplését ugyancsak korábban bebiztosító PEAC viszont nyert - egy ponttal - saját közönsége előtt szerdán a női kosárlabda Európa Kupa hatodik, utolsó fordulójában.

Az F csoportot 4/1-es győzelmi mérleggel vezető Győr úgy kezdhette mérkőzését, hogy már mindenképpen az élen végez, de az EK-rájátszás első és akár második fordulójára vonatkozó pályaelőny szempontjából nem volt mindegy, hogy 5/1-gyel vagy 4/2-vel zár. A szerdai mérkőzésen végül a 2/3-mal érkező litván Kibirkstis örülhetett, a második és a negyedik negyedben mutatott eredményes játékának köszönhetően.

A pécsiek a múlt héten elvesztették veretlenségüket az EK-ban, amikor 4/1-re rontották mutatójukat Izraelben, de ők is az első helyről várták a zárást. A Hatay verhető ellenfélnek tűnt a maga 1/4-es mérlegével, és ha nehezen is, de összejött a hazai siker.

A 48 csapatos alapszakasz 12 kvartettjéből az első két-két gárda jut tovább, kiegészülve a nyolc legjobb harmadikkal. A folytatásban 16 párban, oda-visszavágó alapon küzdenek majd tovább a csapatok január 5-től.

Női EK, 6. (utolsó) forduló:
F csoport:
SERCO UNI Győr-Kibirkstis (litván) 53-58 (20-14, 8-16, 14-7, 11-21)

B csoport:
NKA Universitas PEAC-Hatay (török) 64-63 (14-12, 11-19, 23-13, 16-19)

Borítókép: női kosárlabda - MTI Fotó: Kovács Anikó

További tartalmak