Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hanga Ádám: Szezon közben nem tudok a válogatott rendelkezésére állni

Hanga Ádám: Szezon közben nem tudok a válogatott rendelkezésére állni

m4sport.hu
A Real Madrid magyar kosarasa sajnálja, hogy nem tud ott lenni a vb-selejtezőkön, de bízik a válogatottban, hogy társainak nélküle is sikerül kiharcolni a részvételt.

Hanga Ádám győztes meccsen tért vissza a Real Madrid kosárlabdacsapatába, amely pénteken az Euroliga alapszakaszának 17. fordulójában otthon 98-65-re múlta felül az izraeli Makkabi Tel-Aviv együttesét. a magyar kosaras szűk negyedórát kapott, ezalatt 5 pontot, 3 lepattanót és 2 asszisztot jegyzett. A november közepe óta sérüléssel bajlódó magyar kosaras a pénteki visszatérése után nyilatkozott az M1 csatornának.

Nagyon fontos meccs volt egy nagyon veszélyes ellenfél ellen, ezért külön örülök, hogy győztes meccsen tértem vissza. Végig domináltunk, magabiztosan megnyertük. Próbálok fokozatosan visszatérni, fokozatos terhelést kapni, talán még kicsit sokat is játszottam tegnap, de rettentően örülök, hogy végre pályára léphettem” – mondta a válogatott játékos.

Elárulta, van benne félsz egy ilyen sérülés után, a válogatottban elszakadt a combhajlítója, ezt követően talán előbb tért vissza mint kellett volna, rásérült , így megint ki kellett hagynia. Így most száz százalékig arra koncentráltak, hogy csak akkor térjen vissza, ha teljesen egészséges. Most már annak mondhatja magát, de fizikálisan és mentálisan is készen kell állnia, ehhez pedig még idő kell. A cél az, hogy a februári kupa döntőre legyen 100%-os.

Nem akarok se pozitív se negatív lenni, nagyon oda kell figyelni továbbra is, bízom benne, hogy ez a sérülés már a múlté. Nem aggódom a saját teljesítményem miatt, itt most az a fontos, hogy bekerüljek meccsről-meccsre a csapat dinamikájába. Eddig meccshiányom volt, most ezzel nem lesz gondom, fokozatosan szeretnék egyre fontosabb szerepet betölteni és mindent megnyerni a szezon végén a Real Madriddal” – mondta Hanga.

Elárulta, jelenleg sokan vannak a keretben, próbálnak sokat rotálni, így tisztában van vele, lesz olyan hét amikor nem lesz a keretben. 16 bevethető játékos áll a szakvezetés rendelkezésére, céljuk, hogy senki ne pukkadjon ki a szezon végére. A madridiak jelenleg a bajnokságban az első, az Euroligában a második helyen állnak.

Azt azonban továbbra is sajnálja, hogy szezon közben nem tud a válogatott rendelkezésére állni, azon a héten, amikor a válogatott játszik vb-selejtezőt akkor neki Euroliga meccse lesz, ezt a problémát még mindig nem tudták orvosolni. “Szerintem az Európa-bajnokságon rengeteg embert megmozgatott az, hogy a legnagyobb sztárok is pályára léptek, nem értem, hogy miért jó az a rendszer a kosárlabdának, hogy a nagy klasszisok nem tudnak játszani a selejtezőkön. Ennek ellenére bízom a csapatban, hogy nélkülem is eredményesek lesznek és ki tudják harcolni a vb-részvételt” – összegzett.

 

Borítókép: Hanga Ádám (Fotó: EPA/MATTEO BAZZI)

További tartalmak