Musorujsag
Élő Eredmények
×

Miskolcon zárja az Eb-selejtezőket a magyar női kosárválogatott

Miskolcon zárja az Eb-selejtezőket a magyar női kosárválogatott

MTI
A DVTK Arénában vívja februárban utolsó két mérkőzését a magyar női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint Székely Norbert szövetségi kapitány együttese február 9-én Izlandot, három nappal később pedig Romániát fogadja Miskolcon.

A magyarok négy meccs után két-két győzelemmel és vereséggel állnak a C csoportban, és sikeres hajrával jó esélyük van arra, hogy csoportmásodikként kijussanak a kontinenstornára. Az éllovas spanyolok már biztos Eb-résztvevők.

A júniusi, szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-ről a nemzetközi szövetség az ukrajnai háború miatt kizárta Oroszországot és Fehéroroszországot, így az F és az I csoportból már csak a csoportelsők kerülnek az Eb-re, a csoportmásodikok biztosan nem. A maradék nyolc csoport másodikjai közül a legjobb négy csatlakozik majd a tíz csoportgyőzteshez és a két rendezőhöz – amennyiben egyik rendező ország sem kvalifikálja magát a selejtezőből. Ha megteszi, akkor ez további csoportmásodikok kijutását jelentené.

A csoport állása:
1. (és már Eb-résztvevő) Spanyolország 8 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Románia 5 (215-333), 4. Izland 5 (239-358)

Az Eb-selejtező hátralévő magyar mérkőzései:
február 9., Miskolc: Magyarország-Izland 17.00
február 12., Miskolc: Magyarország-Románia 17.45

Borítókép: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Facebook

További tartalmak