Musorujsag
Élő Eredmények
×

Négyszeres Európa-bajnoki ezüstérmes irányítót igazolt a Sopron Basket

Négyszeres Európa-bajnoki ezüstérmes irányítót igazolt a Sopron Basket

MTI
A francia válogatott Olivia Epoupa a magyar bajnokságban és a női Euroligában egyaránt címvédő Sopron Basket kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását.

A klub keddi közlése nyomán a 28 éves – 165 centiméteres és 53 kilogrammos – irányító a tervek szerint hét végén érkezik Sopronba. Török Zoltán ügyvezető kiemelte: november óta szerettek volna igazolni egy hátvédet, de ezt anyagi lehetőségeik és a piac adottságai miatt csak most tudták megvalósítani.

„Olivia személyében egy elit védőjátékos érkezik hozzánk. Miközben lassan Határ Betti visszatérésére is készülünk, bízom benne, hogy ezzel a kerettel végre már a szezon végéig tudunk együtt dolgozni” – tette hozzá a sportvezető.

Epoupa karrierje során megfordult a Basket Landes, a Toulouse, a Villeneuve-d’Ascq, a Galatasaray, a Besiktas, a Canberra Capitals és legutóbb a Fenerbahce együttesében. A Galatasaray játékosaként 2018-ben Európa-kupát nyert, 2020-ban a bajnoki aranyérmes Canberra kosarasaként az ausztrál döntő legjobbjának választották, míg a francia válogatottal négyszer (2015, 2017, 2019, 2021) lett ezüstérmes az Európa-bajnokságon.

Borítókép: Sopron, 2022. március 8. A francia csapatban játszó Olivia Epoupa a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, a Sopron Basket - Montpellier összecsapáson a soproni Novomatic Arénában 2022. március 8-án. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak