Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: katasztrofális ítélet segítette győzelemhez a ligaelső Bostont a Lakers ellen

Videó: katasztrofális ítélet segítette győzelemhez a ligaelső Bostont a Lakers ellen

m4sport.hu/MTI
A Boston Celtics hosszabbításban négy ponttal nyert a Los Angeles Lakers ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján.

A ligaelső hazai csapat három elvesztett mérkőzés után tudott ismét győzni, igaz, vitatott körülmények közt jutottak el hosszabbításig a felek. Az utolsó támadásnál LeBron James tört a gyűrű felé és három bostoni védő szorításában nem tudta értékesíteni a ziccert, hiszen Jayson Tatum megütötte a karját.

A szituáció egyértelműnek tűnt, a játékvezetők azonban nem láttak szabálytalanságot, így 105-105-ös állásnál következett a hosszabbítás.

A Lakers játékosai reklamáltak, de nem változtatták meg az ítéletet, pedig Patrick Beverly még egy fényképezőgépet is mutatott a játékvezetőknek, amiért technikait kapott.

A rangadó kiélezettségét jelzi, hogy 19-szer változott a vezetés a meccs során, és az utolsó negyedben a Lakers kétszer is előnyben volt.

A philadelphiai Joel Embiid – aki Kamerunban született, de várhatóan pályára lép a 2024-es olimpiára rendezőként készülő francia válogatottban – 47 pontot szórt a Denvernek. A Sixers sorozatban a hetedik sikerét aratta. A túloldalon az elmúlt két szezon legjobbjává választott szerb Nikola Jokic 24 ponttal zárt.

A Brooklyn egymás után kilencedszer verte meg a Knickset a New York-i derbin, a Utah pedig kihasználta, hogy a Dallas szlovén ásza, Luka Doncic bokasérülés miatt nem volt bevethető. A Jazz elsősorban a finn Lauri Markkanen 29 pontjának köszönheti győzelmét.

A liga legrosszabb csapatainak találkozóján a Houston nagy csatában nyert Detroitban.

Eredmények:
Boston Celtics-Los Angeles Lakers 125-121 – hosszabbítás után
Philadelphia 76ers-Denver Nuggets 126-119
Brooklyn Nets-New York Knicks 122-115
Detroit Pistons-Houston Rockets 114-117
Orlando Magic-Chicago Bulls 109-128
Atlanta Hawks-Los Angeles Clippers 113-120
Minnesota Timberwolves-Sacramento Kings 117-110
New Orleans Pelicans-Washington Wizards 103-113
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 118-128 – hosszabbítás után
Utah Jazz-Dallas Mavericks 108-100
Portland Trail Blazers-Toronto Raptors 105-123

További tartalmak