Musorujsag
Élő Eredmények
×

Megváltozott a női kosaras Magyar Kupa lebonyolítása

Megváltozott a női kosaras Magyar Kupa lebonyolítása

MTI
Megváltozott a Killik László női kosárlabda Magyar Kupa menetrendje, a negyeddöntőket már februárban lebonyolítják.

Az eredeti kiírás szerint a kupaküzdelmekre március 8. és 12. között került volna sor, ám a szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a negyeddöntős mérkőzéseket már február 16-án megrendezik, míg a Final Four március 9-én és 10-én lesz a soproni Novomatic Arénában.

Az már a januári sorsoláson eldőlt, hogy a címvédő DVTK az ELTE BEAC csapatával kezd, míg a tízszeres aranyérmes Sopron Basket a nyolc között a Szekszárddal csap össze.

Az MK idei lebonyolítási rendje annyiban változott, hogy már nem nyolcas döntő lesz, ugyanis a negyeddöntőket – melyekre eddig a nyolcas döntő első napján került sor – külön időpontban rendezik meg a jobb helyezést elérő csapatok pályaválasztó jogával, és csak a négy továbbjutó utazik Sopronba a négyes döntőre.

A tavalyi fináléban a házigazda DVTK meglepetésre hosszabbítás után 78-75-re legyőzte a Sopron Basketet, és fennállása során negyedszer hódította el a serleget.

A negyeddöntő menetrendje (február 16.):
NKA Universitas PEAC – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 18.00
DVTK-Hun-Therm – E.ON ELTE BEAC 18.00
Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd 18.00
SERCO UNI Győr – Vasas Akadémia 18.00

Borítókép: A diósgyõri csapat ünnepli gyõzelmét a Killik László Nõi Kosárlabda Magyar Kupa döntõjében játszott Sopron Basket - DVTK mérkõzés végén a miskolci DVTK Arénában 2022. február 20-án. A DVTK fennállása során negyedszer hódította el a nõi kosárlabda Magyar Kupát, miután a fináléban hosszabbítás után 78-75-re legyõzte a címvédõ Sopront. MTI/Vajda János

További tartalmak