Musorujsag
Élő Eredmények

Karim Abdul-Jabbar élőben, a pálya széléről nézheti, amikor LeBron James megdönti a pontrekordját

Karim Abdul-Jabbar élőben, a pálya széléről nézheti, amikor LeBron James megdönti a pontrekordját

MTI
Kareem Abdul-Jabbar, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének jelenlegi legeredményesebb pontszerzője élőben fogja követni, ahogyan LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdönti rekordját.

Sajtóhírek szerint a 75 éves legendás játékos is ott ül majd a pálya szélén a Lakers következő két hazai mérkőzésén. A kaliforniai gárda vasárnap a New Orleans Pelicans otthonában lép pályára, majd szerdán az Oklahoma City Thundert, pénteken pedig a Milwaukee Bucks együttesét fogadja.

Szinte biztos, hogy a négyszeres bajnok James a két hazai találkozó egyikén adja majd át a múltnak a korábbi Lakers-legenda sokáig megdönthetetlennek hitt csúcsát (38 387), amelytől már csak 63 ponttal marad el.

Kareem Abdul-Jabbar gesztusa azért meglepetés, mert a két sztár a múltban többször is egymásnak feszült különböző okok miatt, így kapcsolatuk igencsak fagyosnak tekinthető. Októberben például Magic Johnson, Jabbar korábbi csapattársa – szintén legendás NBA-játékos – azt mondta, a rekord elvesztése Jabbarnak „keserű pirula lesz, amit le kell nyelnie”.

Borítókép: EPA/JOHN G. MABANGLO

További tartalmak

Kapcsolódó hírek