Musorujsag
Élő Eredmények

Vojvoda Dávid nem játszhat a kosárválogatott utolsó két vb-selejtezőjén

Vojvoda Dávid nem játszhat a kosárválogatott utolsó két vb-selejtezőjén

MTI
Nemzetközi játékjogának felfüggesztése miatt Vojvoda Dávid nem léphet pályára február végén a férfi kosárlabda-válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjén.

A szövetség kedden az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy az Alba Fehérvár bedobója kihagyja a Litvánia és a Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzéseket.

A nemzetközi szövetség (FIBA) decemberben függesztette fel a 32 éves Vojvoda nemzetközi játékjogát a korábbi ügynökével fennálló vitája miatt. Vinkó László, a játékost korábban képviselő menedzser elmaradt ügynöki jutalék miatt nyújtott be keresetet a játékossal szemben, akinek a Basketball Arbitral Tribunal döntőbíróság határozata alapján 14,4 millió forintot, a kamatokat és az eljárási költséget kellett volna megfizetnie, ezt azonban nem tette meg.

A magyar válogatottnak még van esélye a vb-szereplés kiharcolására. Jelenleg az ötödik helyen áll a K csoportban, de csak egy pont a hátránya a harmadik Montenegróval szemben, és három továbbjutó lesz. A magyarok február 23-án Litvániában lépnek pályára, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovina csapatát fogadják.

Borítókép: Köln, 2022. szeptember 4. Vojvoda Dávid a férfi kosárlabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a kölni Lanxess Arénában 2022. szeptember 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak