Musorujsag
Élő Eredmények

„Pontosan tudom, mit szed, ugyanaz az ember lát el engem is” – az egykori UFC-sztár szerint LeBron James doppingszert használ

„Pontosan tudom, mit szed, ugyanaz az ember lát el engem is” – az egykori UFC-sztár szerint LeBron James doppingszert használ

m4sport.hu
Igen meglepő állítást fogalmazott meg az elmúlt napokban Chael Sonnen egykori UFC-ketrecharcos: a korábbi bunyós szerint az NBA történetének legtöbb pontot szerző játékosa, LeBron James rendszeresen doppingszert használ.

 

A 45 esztendős Chael Sonnen 1997 és 2019 között összesen 49 alkalommal lépett oktagonba, s 31-szer győztesen hagyta el azt – az MMA-harcos sosem tudott felérni a csúcsra, eképp sokan csak úgy jellemzik, ő a valaha volt egyik legjobb bunyós, aki sosem lett világbajnok.

Sonnen a 2019-es visszavonulása óta promóterként, valamint elemzőként tevékenykedik, az elmúlt napokban pedig egy műsorban tett meghökkentő állításával hívta fel magára a figyelmet, s egészen konkrétan doppingolással vádolta meg LeBron Jamest, az NBA történetének valaha volt egyik legjobb játékosát.

A 38 éves James ugyebár jelenleg is aktív, épp a 19.(!) szezonját tapossa a tengerentúli bajnokságban, ráadásul néhány hete döntötte meg a legendás Kareem Abdul-Jabbar 38 387-es pontrekordját. Ám Sonnen szerint mindezt komoly segítséggel érte el – olyannal, ami tiltott.

„Ha a világ tudná, mit tesz LeBron… – kezdte Sonnen a Flagrant nevű podcastben. – Ha tisztában vagy vele, mit tesznek a testben ezek a teljesítményfokozók, akkor tudod, miért lényeges ez. Ugyanaz a férfi lát el engem is, úgyhogy pontosan tudom, mit használ. Az EPO megnöveli a vörösvérsejtek számát, ettől az ember kitartása és teherbírása megnő, így végig a pályán lehet. Ez az oka, hogy James is használja, mert ez fontos.”

Sonnen hozzátette: mindezt onnan tudja, mert nem tagadja, mióta nem sportol, ő is rendszeresen PED-et szed, hogy ezzel maradjon formában, s ez abban is segít neki, hogy „fiatalos” maradjon.

Sonnen nem támasztotta alá az állítását, ám ami az NBA-t illeti, a tengerentúli bajnokságot már többször is érte vád, miszerint nem veszi elég komolyan a folyamatos tesztelést – sokak szerint ez is az oka annak, hogy a ligában korábban sosem robbant ki doppingbotrány.

 

Borítókép: EPA/ALLISON DINNER

További tartalmak