Musorujsag
Élő Eredmények

Törökországgal, Dél-Koreával és Argentínával találkozik az U19-es kosárválogatott a debreceni vb-n

MTI
Törökországgal, a Koreai Köztársasággal és Argentínával került egy csoportba a magyar válogatott a nyári U19-es férfi kosárlabda-világbajnokságon, amelynek Debrecen ad otthont.
forrás: hunbasket.hu

A keddi sorsolást az első kalapból várta Váradi Kornél szövetségi kapitány együttese – amely a rendező jogán indul -, a szabályok értelmében az amerikai régió képviselői nem kerülhettek egy csoportba, illetve két európai országnál több nem juthatott ugyanabba a négyesbe.

Ami az ellenfeleket illeti, a törökök bronzérmet nyertek a 2015-ös korosztályos vb-n, a dél-koreaiak kilencedik részvételükre készülnek, míg az argentinok már 15. alkalommal lépnek pályára, és csak 1987-ben hiányoztak a mezőnyből.

A Debreceni Református Kollégium dísztermében rendezett ceremónián Markus Studer, a nemzetközi szövetség (FIBA) egyik igazgatója beszédében elsőként az elmúlt évek közös sikereiről beszélt:

„Remek együttműködés alakult ki a FIBA és Debrecen között, és jól bevált a többéves rendezési modell, melynek keretében a város a közelmúltban U19-es és U17-es női világbajnokságnak adott otthont, és előbbin a magyar U19-es csapat történelmi bronzérmet nyert. A 2023-as torna is fontos lépcsőfok lesz a fiataloknak” – emelte ki.

A sorsoláson közreműködött Dino Radja, a FIBA nagykövete, aki olimpiai ezüstérmes és kétszeres Európa-bajnok lett a jugoszláv, illetve horvát válogatottal, valamint Gulyás Róbert 101-szeres válogatott kosárlabdázó.

A június 24. és július 2. közötti korosztályos vb-re a Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban kerül sor. Debrecenben 2008 óta ez lesz a 29. kosaras világverseny.

A csoportok:
A csoport: Spanyolország, Franciaország, Kína, Kanada
B csoport: Egyesült Államok, Szlovénia, Libanon, Madagaszkár
C csoport: Brazília, Szerbia, Japán, Egyiptom
D csoport: MAGYARORSZÁG, Törökország, Koreai Köztársaság, Argentína

További tartalmak