Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: „valahol le kellett tennem a lábam” – rátaposott földön fekvő ellenfelére a Golden State kosarasa

Videó: „valahol le kellett tennem a lábam” – rátaposott földön fekvő ellenfelére a Golden State kosarasa

m4sport.hu
A Golden State Warriors a második mérkőzését is elvesztette idegenben a Sacramento Kings ellen az NBA rájátszásának első körében, azonban a GSW játékosát, Draymond Greent kiállították a játékvezetők, miután megtaposta ellenfele, Domantas Sabonis mellkasát.

Az eset a rájátszás első körének második mérkőzésén történt a negyedik negyedben, miután Stephen Curry leszedett egy lepattanót. A Sacramento Kings játékosa, Domantas Sabonis megcsúszhatott a palánk alatt és Draymond Green elé esett, majd megragadta a jobb lábát. Green próbálta kihúzni beszorult végtagját, hogy felérjen csapata támadásával, de egyenesen Sabonis mellkasára sikerült lépnie.

A 26 éves sacramentói center percekig a földön maradt az eset után, amíg a játékvezetők visszanézték és megvizsgálták a történteket.

Sabonisnak technikai faultot adtak Green lábának megfogásáért, utóbbinak azonban sportszerűtlen faultot (flagrant fault 2), ami automatikus kizárással jár.

„Megfogták a lábam – mondta Green csapata sajtótájékoztatóján a 114–106-os vereség után. – Ez már a második ilyen eset volt két meccs alatt. A játékvezetők csak nézik.”

Adrian Wojnarowski, az ESPN szakírójának információi szerint Sabonis a mérkőzés után további kivizsgálásokon, többek között a bordái és a tüdeje röntgenvizsgálatán is átesett.

„A lepattanóért harcoltunk mindketten. Együtt estünk el, megesik az ilyesmi, ilyen a kosárlabda, de tovább kell lépnünk és koncentrálnunk kell a következő összecsapásra” – vélekedett Sabonis a TNT-nek.

Amíg a játékvezetők visszanézték az esetet, a sacramentói szurkolók sértő mondatokat kiabáltak Green felé, aki pedig hergelni kezdte a közönséget: kezeivel hadonászott, majd a füléhez tartva hangosabb szurkolásra buzdította őket, és egy törülközővel a nyakában felállt egy székre.

„Valahol le kellett tennem a lábam, és nem én vagyok a legrugalmasabb ember”mondta Green a sajtótájékoztatón.

Eredmények, NBA-rájátszás, 1. kör:
Sacramento Kings–Golden State Warriors 114–106
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0

Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 96–84
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0

Borítókép: EPA/ETIENNE LAURENT

További tartalmak