Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga Ádám: Mint egy kisbaba, úgy sírtam a földön az Euroliga-döntő után

Hanga Ádám: Mint egy kisbaba, úgy sírtam a földön az Euroliga-döntő után

m4sport.hu
A Real Madriddal friss Euroliga-győztes Hanga Ádám szerint ennél szebben nem is lehetett volna megnyerni a kosárlabdázók legrangosabb klubsorozatát, a döntő vége után pedig minden érzelem kiszakadt belőle és úgy sírt, „mint egy kisbaba”.

A Real Madrid a kaunasi döntőben úgy nyert 79–78-ra az Olimpiakosz ellen, hogy az elején 12 pontos hátrányba került, a nagyszünetben 45-45 volt az állás, a 35 éves Sergio Llull pedigg 3,1 másodperccel a vége előtt bedobta a győztes duplát. Hanga Ádám a döntőben 11 perc alatt két pontot dobott és három lepattanót szerzett, ezzel ő lett az első magyar Euroliga-győztes kosárlabdázó.

Kapcsolódó tartalom

„Nagyon sok magyarázat nincs erre a mérkőzésre – mondta Hanga az M1-nek. – Ebben a szezonban rengeteg hasonló eset volt, kezdve azzal, hogy 0–2-ről felállva történelmet írtunk a Partizan elleni negyeddöntőben, hiszen nem volt még ilyen csapat az Euroliga történetében. Az elmúlt két és fél hét fantasztikus volt, tulajdonképpen öt döntőt játszottunk egymás után, hiszen ha bármelyik meccsen kikaptunk volna, akkor vége. Elképesztő ez a csapat, minden egyes mérkőzésen valaki előt tudott lépni, valaki plusz löketet tudott adni, a végén pedig kellett lennie egy Sergio Llullnak, aki számtalanszor megcsinálta már ezt a sorsdöntő és elképesztő dobást, és most ismét bejött, így megszereztük a Real Madrid 11. Euroliga-győzelmét. Nem véletlenül legenda, nem véletlenül rengeteg dologban csúcstartó, ő is úgy fogalmazott, hogy ez volt élete egyik legfontosabb győztes kosarasa.”

Kapcsolódó tartalom

A 34 éves kosaras szerint az elmúlt két és fél hét nagyban hozzájárult a vasárnapi győzelemhez. „Az, hogy felálltunk 0–2-ről, az, hogy a csapat egyre jobban megtalálta a módját, hogy hogyan tudja kihasználni az erősségeit és esetleg elrejteni azokat a dolgokat, amikben gyengébbek vagyunk. Ez a momentum végigkísért minket az utolsó pillanatig. Közben persze nagyon nehéz volt ezt átélni, de ennél szebben Euroligát nyerni szerintem nem is lehetne.”

Kapcsolódó tartalom

A 2011 óta Spanyolországban játszó Hanga Ádám összességében a negyedik, sorozatban pedig a harmadik Final Fourjában szerepelt, és egy arany-, valamint két ezüstérem a mérlege. Elárulta, a döntő végén minden érzelem kiszakadt belőle. „Nem is a könnyeimmel küszködtem, hanem mint egy kisbaba, úgy sírtam a földön. Nagyon sokat dolgoztam ezért, ez volt az álmom. Minden játékosnak az az álma, hogy ezt megnyerje, nekem pedig megadatott, hogy megnyerhettem, szeretném minden egyes pillanatát kiélvezni. Ezt a hetet szeretném annak szentelni, hogy ez valahogy leülepedjen bennem, hiszen talán még mindig nem fogtam fel” – tette hozzá.

Borítókép: Hanga Ádám (Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic)

További tartalmak