Musorujsag
Élő Eredmények

Portugália elleni győzelemmel folytatódott a női kosárválogatott Eb-felkészülése

Portugália elleni győzelemmel folytatódott a női kosárválogatott Eb-felkészülése

MTI
A júniusi Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott 14 ponttal legyőzte Portugália csapatát hétfőn Székesfehérváron.

Eredmény:
Magyarország-Portugália 79-65 (16-14, 26-8, 22-24, 15-19)
a legjobb magyar dobók: Török 16, Kiss V. 12, Studer 11

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese a múlt héten két győzelemmel kezdte meg a felkészülést, előbb 87-64-re, majd 94-62-re verte az Eb-házigazda szlovénokat Celjében és Slovenske Konjicében.

A válogatott ezután ismét elfoglalta a magyar szövetség székesfehérvári edzőközpontját, ahol a portugálokkal csapott össze. Az ellenfél 3/3-as győzelmi mérleggel zárta februárban az Eb-selejtezőt, és csoportharmadikként nem jutott ki a kontinenstornára.

A hétfői meccsen – a hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint – sok eladott labdával kezdett a magyar csapat, de ezt nem nagyon büntette az ellenfél. A Pécsről külföldre igazoló Kiss Virágot nem tudták szabályosan tartani a portugálok, sokat szabálytalankodtak vele szemben, ami magyar büntetőket eredményezett. A támadójátékkal mindkét együttesnek komoly gondjai akadtak ebben a periódusban. A vezetés először a nyolcadik percben volt a magyaroknál, majd az első negyedet kétpontos előnnyel zárták.

A második szakasz bizonyult döntőnek, ennek a közepén Studer Ágnes kosarával nőtt először tíz pont fölé a különbség (28-17). A nagyszünet előtt nem sokkal már 38-18 volt az állás, majd a második szakasz végén is maradt a húsz pontos különbség (42-22).

A harmadik és negyedik negyed szorosan alakult, ezeket szűken a portugálok nyerték, de az előnyből 14 pont így is megmaradt.

A válogatott kedden 12.15-től ismét összecsap a portugálokkal a székesfehérvári MKOSZ-edzőközpontban.

A válogatott további felkészülési mérkőzései:
május 23.: Magyarország-Portugália (Székesfehérvár, 12.15)
június 9.: Magyarország-Spanyolország (Sopron, 18.00)
június 10.: Magyarország-Spanyolország (Sopron, 17.00)

Borítókép: Miskolc, 2023. február 12. A győztes magyar csapat játékosai a női kosárlabda Európa-bajnoki selejtező 6. fordulójában játszot Magyarország-Románia mérkőzés végén Miskolcon 2023. február 12-én. A magyar válogatott 74-58-ra legyőzte Romániát, ezzel kijutott a júniusi Eb-re. MTI/Vajda János

További tartalmak