Musorujsag
Élő Eredmények

A szűkítés előtt tartalékosan is legyőzte Portugáliát az Eb-re készülő női kosárválogatott

A szűkítés előtt tartalékosan is legyőzte Portugáliát az Eb-re készülő női kosárválogatott

MTI
A júniusi Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott a hétfői 14 pontos siker után, kedden négy ponttal legyőzte Portugáliát Székesfehérváron.

felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Portugália 61-57 (11-16, 16-7, 13-15, 21-19)
a legjobb magyar dobók: Török 14, Mérész 10

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese a múlt héten két győzelemmel kezdte meg a felkészülést, előbb 87-64-re, majd 94-62-re verte az Eb-házigazda szlovénokat Celjében és Slovenske Konjicében. A válogatott ezután ismét elfoglalta a magyar szövetség székesfehérvári edzőközpontját, ahol hétfőn 79-65-re legyőzte a portugálokat, főként Török Ágnes 16 és Kiss Virág 12 pontja révén.

A keddi meccsre az előző napi főszereplők közül Kiss, Határ Bernadett, Ruff-Nagy Dóra, Aho Nina és Wentzel Nóra nem öltözött be. Az első négy percben így csak két pont jött össze, ekkor 2-9 állt a nagyórán, és csak a 15. percben sikerült átvenni a vezetést Varga Alíz duplájával. A nagyszünetben 27-23 volt az állás.

Fordulás után főként Török és Mérész Beatrix kosaraival tartotta előnyét a nemzeti csapat – miközben mindkét gárda gyengén célzott a triplavonalon túlról -, ez azonban fokozatosan elolvadt, és az utolsó negyed 40-38-ról indult. Az Eb-ről lemaradt ellenfél két pontnál már nem tudott közelebb férkőzni, így a magyarok végül megnyerték negyedik felkészülési meccsüket is.

„A felkészülés felénél tartunk, sikerült valamivel pontosabb képet kapnunk a keretről, amelyet pénteken szűkítünk majd kicsit” – nyilatkozta az MTI-nek Székely Norbert. „Kiss Virág egy kisebb sérülés miatt nem játszott ma, alacsony szerkezettel voltunk a pályán, ami azért nem lesz valószínű forgatókönyv az Eb-n. Goree Cyesha a jövő héten csatlakozik hozzánk Sopronban, ami pedig Határ Betti térdét illeti, két meccset egymás után még nem tud végigjátszani, még bedagad a térde, de az Eb-re szeretnénk felépíteni őt, hogy többet lehessen a pályán. A spanyolok ellen alaposan fel kell majd kötnünk gatyánkat, mivel Európa talán legerősebb csapatáról van szó” – utalt arra, hogy a válogatott június 9-én és 10-én a spanyolok ellen zárja az Eb-felkészülést Sopronban.

A válogatott további felkészülési mérkőzései:
június 9.: Magyarország-Spanyolország (Sopron, 18.00)
június 10.: Magyarország-Spanyolország (Sopron, 17.00)

Borítókép: Székesfehérvár, 2023. május 22. Török Ágnes (k), valamint a portugál Carolina Cruz (b) és Ana Rodrigues (j) a Magyarország - Portugália női kosárlabda Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen a székesfehérvári MKOSZ edzőközpontban 2023. május 22-én. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek