Musorujsag
Élő Eredmények

„Sok mindent át kell gondolnom” – LeBron James a visszavonulását fontolgatja?

„Sok mindent át kell gondolnom” – LeBron James a visszavonulását fontolgatja?

m4sport.hu
Söpréssel, 4-0-val ejtette ki a Denver Nuggets a Los Angeles Lakers csapatát az NBA Nyugati Konferencia döntőjében, így története során először jutott be az észak-amerikai profi kosárlabdaliga döntőjébe. A negyedik, végül mindent eldöntő mérkőzés után LeBron James arra utalt, visszavonul és egyelőre nem biztos, hogy a következő, 21. szezonjában is pályára lép.

„Hogy őszinte legyek, sok mindent át kell gondolnom – mondta kétszer is megismételve a mondatot LeBron James, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Nekem személy szerint van min gondolkodnom a kosárlabdával kapcsolatban.”

James szenzációsan játszott az első félidőben, de a második két negyedben nem tudta ugyan azt a teljesítményt nyújtani: 40 ponttal, 10 lepattanóval és 9 asszisztal zárt a párharc 4. meccsén. A Denver Nuggets 113–111-re nyert a Los Angeles Lakers vendégeként, és bejutott a nagy döntőbe.

A mérkőzés összefoglalója ITT tekinthető meg.

„Minden arról szól számomra, rendelkezésre tudok-e állni. Hogy frissen tartsam az elmém, ott legyek a pályán, az öltözőben, a buszon és a repülőn. Kihívás, az biztos. De kihívásokkal teli volt ez a szezon is és elég király menetelés, de nem is tudom. Semmi másért nem játszom, csak azért, hogy megnyerjem a bajnokságot. Nem élvezem, ha egy konferenciadöntőben szerepelhetek. Ezt már megtettem, megéltem. Sokszor. Nekem nem okoz örömöt, ha nem lehetek részese a döntőbejutásnak” – mondta 20. NBA szezonja utolsó mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján James.

A négyszeres bajnok korábban arról is beszélt, hogy szeretne egy csapatban játszani idősebb fiával, Bronnyval, aki valószínűleg a 2024-es draft egyik választottja lehet, ezért meglepő lenne, ha hirtelen a visszavonulás mellett döntene.

Kapcsolódó tartalom

James történelmi szezont tud maga mögött, megdöntötte a megdönthetetlennek hitt NBA-pontrekordot és szinte lehetetlen helyzetből vezette rájátszásba csapatát, ahol búcsúztatták a Memphis Grizzliest, és a tavalyi bajnok Golden State Warriorst is.

Borítókép: EPA/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT

További tartalmak