Musorujsag
Élő Eredmények

Végletekig kiélezett meccsen nyerte a döntő harmadik felvonását, újra előnyben a Falco

Végletekig kiélezett meccsen nyerte a döntő harmadik felvonását, újra előnyben a Falco

m4sport.hu/MTI
Az utolsó percig kiélezett küzdelmet hozott a férfi kosárlabda NB I. döntőjének harmadik felvonása Szombathelyen, a Falco 84–78-ra győzte le az Albát, így 2-1-es előnyben utazhat Fehérvárra, a párharc pénteki folytatására.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Arconic-Alba Fehérvár 84–78 (23-24, 15-18, 27-20, 19-16)
Legjobb dobók: Pot 17, Perl 16, Tiby 13, Barac 12, Cowels 12, illetve Pongó 18, Vojvoda 14, Philmore 13, Mbacke 10
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Szombathely javára.

A címvédő a döntő múlt szerdai nyitányán 18 pontos hátrányt ledolgozva győzte le a Fehérvárt, amely szombaton drámai csatában 81-80-ra nyert és kiegyenlített.

A keddi összecsapáson a négyszeres bajnoki aranyérmes Falco 11-9-nél vezetett először, a meccs tempója jóval lassabb volt az eddig megszokottnál, a játékra érezhetően rányomta bélyegét az egyre növekvő tét. A javarészt vendégfölényt hozó nyitónegyedet követően a vasiak főként a szerb Stefan Pot kosaraival tartották magukat, és 38-37-nél kerültek ismét előnybe. A nagyszünetben 38-42 volt az állás.

Kapcsolódó tartalom

Térfélcsere után 50-46-ra ellépett a szerb-magyar Milos Konakov címvédő együttese, de a februárban edzőváltáson átesett, ötszörös bajnok fehérváriak egy 9-1-es rohammal fordítottak. A 17 pontos Potnak megbicsaklott a térde, bevonult az öltözőbe ápolásra – és már nem tért vissza a pályára -, közben a túloldalon Pongó Marcell és Vojvoda Dávid is bedobta a 12. pontját. A 65-62-ről induló zárószakaszban a 12 pontos horvát Boris Baracot második technikai hibával kiállították a hazaiaktól, majd felváltva potyogtak a kosarak, a hajrában sok fehérvári támadás elakadt a Falco kemény védekezésén, s a sárga-feketék végül ismét éltek a hazai pálya előnyével.

A harmadszorra is izgalmas és fordulatos meccset hozó finálé pénteken folytatódik Székesfehérváron.

később:
a 3. helyért, 3. mérkőzés:
Zalakerámia ZTE KK-Egis Körmend 18.00

Borítókép: falcokc.com

További tartalmak