Musorujsag
Élő Eredmények

Dirk Nowitzki mellett LeBron James is érkezhet a debreceni vb-re

Dirk Nowitzki mellett LeBron James is érkezhet a debreceni vb-re

m4sport.hu
Dirk Nowitzki biztosan jelen lesz a június 24. és július 2. között Debrecenben sorra kerülő U19-es fiú kosárlabda-világbajnokságon, ahova akár LeBron James is ellátogathat, ha fiát beválogatják az amerikai válogatottba. Az egy hónap múlva kezdődő vb-ről az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetít.

A Debreceni Sportcentrum beszámolója szerint az már biztosra vehető, hogy a nemzetközi szövetség (FIBA) képviseletében Debrecenbe utazik majd a Dallas Mavericksszel NBA-bajnok, az alapszakaszban és a döntőben is legértékesebb játékosnak (MVP) választott, nyolcszoros All Star-válogatott Dirk Nowitzki, akit az NBA 2022-ben minden idők 17. legjobb ligajátékosának választott.

Elképzelhető azonban, hogy mégsem a német kosárlegenda lesz a debreceni vb legnagyobb sztárja, ugyanis amennyiben Bronny James bekerül az amerikai válogatottba, édesapja, az NBA történetének legeredményesebb játékosa, LeBron James is érkezhet a lelátóra.

Kapcsolódó tartalom

A 16 válogatott négy csoportban kezdi meg a világbajnokságot, a magyar csapat a D jelű kvartettben sorrendben Dél-Koreával, Argentínával és Törökországgal találkozik a Főnix Arénában, mindhárom meccs 17.30-kor kezdődik. A nyolcszoros bajnok Egyesült Államok Libanonnal, Madagaszkárral és Szlovéniával került össze, halálcsoportnak pedig a Kanadát, Franciaországot, Kínát és Spanyolországot felvonultató A csoport tekinthető.

A június 24. és július 2. közötti korosztályos vb-re a Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban kerül sor, az amerikai válogatott a Főnix Arénában fogja meccseit játszani, először június 24-én 12.30-tól Madagaszkár ellen. A mérkőzésekre a belépés online regisztrációhoz kötött, a csoportmeccsek és a nyolcaddöntő napijegye 500 Ft, míg a torna utolsó három versenynapjának napijegye 1000 Ft-ba kerül.

Kapcsolódó tartalom

A csoportok:
A csoport: Spanyolország, Franciaország, Kína, Kanada
B csoport: Egyesült Államok, Szlovénia, Libanon, Madagaszkár
C csoport: Brazília, Szerbia, Japán, Egyiptom
D csoport: MAGYARORSZÁG, Törökország, Koreai Köztársaság, Argentína

Borítókép: LeBron James (Fotó: EPA/Allison Dinner)

További tartalmak